search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:15
MENU CLOSE

Nέα Υόρκη: Συνομιλία Μητσοτάκη – Μπάιντεν στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

22.09.2022 07:09
mitsotakis_biden_new

Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε σε δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμή των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητσοτάκης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγέτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Αναφέρθηκαν επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μισέλ στη Σαουδική Αραβία τη 13η Σεπτεμβρίου.

Ούτε βλέμμα με τον Ερντογάν

Ούτε… βλέμμα δεν αντάλλαξαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που παραβρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ξένων ηγετών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Αν και ήταν για αρκετή ώρα στον ίδιο χώρο, τυχαία, ή όχι αφού η μεταξύ τους σχέση, βρίσκεται σε φάση μεγάλης έντασης, οι δύο ηγέτες δεν βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση και οι εκάστοτε συνομιλητές τους ήταν διαφορετικοί.

Διαβάστε επίσης

Θορυβημένη η κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις Ράμμου για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη – Τι φοβούνται τα στελέχη της ΝΔ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ΔΕΚΟ

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Δεν πηγαίνει καλά για τον Πούτιν ο πόλεμος στην Ουκρανία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:13