search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:07
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Θορυβημένη η κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις Ράμμου – Τι φοβούνται τα στελέχη της ΝΔ

22.09.2022 06:00
exetastiki_new

Αμήχανη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εμφανίζεται να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποκλοπών καθώς οι πληροφορίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και οι οποίες δεν διαψεύδονται, εμφανίζουν  τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο να έχει βάλει «φωτιά» στην όλη διαδικασία.

Οι πληροφορίες λένε, ότι μέχρι και οι βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος δεν πίστευαν στα αυτιά τους καθώς ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην αφήσει τίποτα αναπάντητο σε μια προσπάθεια να καλύψει το κύρος της ανεξάρτητης αρχής.

Αρχικά, ο πρόεδρος της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) υποστήριξε ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων έδωσε εντολή να καταστραφεί ο φάκελος του Νίκου Ανδρουλάκη την ημέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε την σχετική καταγγελία.

Χθες πήγε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι «έχουμε πέσει σε τείχος σιωπής» και υπογράμμισε πως «η ΕΥΠ δεν ικανοποίησε το αίτημά μας για έλεγχο, υπήρχε άρνηση συνεργασίας». Παράλληλα, χαρακτήρισε με νόημα τον έλεγχο της ΑΔΑΕ «ευνουχισμένο» εξαιτίας της άρνησης της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων ο Χρήστος Ράμμος επανέλαβε πως η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε στις 29 Ιουλίου. Πρόκειται για την ίδια μέρα που ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Κατά «διαβολική σύμπτωση» εκείνη τη μέρα οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη προσκόμισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο Χρήστος Ράμμος ανέφερε επίσης πως αγνοείται το έγχαρτο υλικό με όλες τις σημειώσεις για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κατήγγειλε εκ νέου άρνηση συνεργασίας από την ΕΥΠ και το σημερινό διοικητή της Υπηρεσίας Θεμιστοκλή Δεμίρη. Επεσήμανε ακόμα, ότι ζήτησε το φάκελο, αλλά δεν του τον έδωσαν, ενώ δεν του απάντησαν αν έχει καταστραφεί ή όχι, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να μην γνωρίζει τι έχει συμβεί με τον φάκελο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Χρήστος Ράμμος «έδειξε» ως υπεύθυνους για τα παραπάνω τόσο τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη που διαδέχθηκε τον παραιτηθέντα Παναγιώτη Κοντολέοντα, όσο και την αρμόδια εισαγγελέα για την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.

Παρά το γεγονός ότι από την πλευρά της ΝΔ δίνεται διαφορετική εικόνα, ο άμεσα ενδιαφερόμενος δεν διαψεύδει το σχετικό ρεπορτάζ. Μοιραία λοιπόν, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αναρωτιούνται πού μπορεί να φτάσει αυτή η ιστορία και με ποιες συνέπειες.

Αν και θεωρούν ότι τα θέμα των υποκλοπών δεν πουλάει στον κόσμο, δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι όλη αυτή η ιστορία μπορεί να αποβεί μοιραία για την κυβέρνηση από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο.   

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Δεν πηγαίνει καλά για τον Πούτιν ο πόλεμος στην Ουκρανία (Video)

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μετά τη ΔΕΘ

Οικονόμου: «Η Ελλάδα δεν αμαυρώνεται από τα fake news και τη χυδαία προπαγάνδα του Ερντογάν» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:06