search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43
MENU CLOSE

Τι θα απαντήσει από το βήμα του ΟΗΕ ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν

23.09.2022 06:00
MITSOTAKIS NEW

Σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός από το βήμα της Γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ αναμένεται να απαντήσει στο αφήγημα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μεταξύ άλλων εμφάνιζε την Ελλάδα ως μία χώρα που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, «πνίγοντας παιδιά» στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει αυστηρή και τεκμηριωμένη με στοιχεία απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο, καταγγέλλοντας παράλληλα την ακραία κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, με αποκορύφωμα την αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών που επιχειρεί ο Ερνοτογάν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

«Η ακραία, επιθετική ρητορική της Τουρκίας και οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο», αναμένεται να τονίσει ο Πρωθυπουργός, σε μία συγκυρία, κατά την οποία, όπως εκτιμούν κυβερνητικές πηγές, η Δύση έχει σθεναρή στάση κατά του Αναθεωρητισμού και της παραβίασης της κυριαρχίας και των συνόρων.

Στο κυβερνητικό επιτελείο υπήρχε η σκέψη – μέχρι χθες δεν είχαν καταλήξει αν θα το κάνει – ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει στους παρευρισκόμενους και τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας», τον οποίον έχει ήδη παρουσιάσει στον αμερικανό πρόεδρο Μπάϊντεν, σε αμερικανούς γερουσιαστές και Ευρωπαίους ηγέτες.

Θεωρείται, ωστόσο, βέβαιο, ότι θα αποκαταστήσει την αλήθεια και θα καταγγείλει με τεκμηριωμένα στοιχεία την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα.  

Στο μεταναστευτικό, ο Πρωθυπουργός θα απορρίψει με τεκμηριωμένα στοιχεία τις αβάσιμες κατηγορίες Ερντογάν κατά της Ελλάδας, αναδεικνύοντας την εργαλειοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών από την Τουρκία.

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία που δείχνουν ότι από τις αρχές του χρόνου η Άγκυρα επιχείρησε να προωθήσει στην Ελλάδα 154.000 κατατρεγμένους ανθρώπους. Μόνο τον Αύγουστο, επιχείρησαν να εισβάλουν στην Ελλάδα 36.386 άτομα από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο. Επίσης, ότι οι 38 μετανάστες που εισήλθαν τον Δεκαπενταύγουστο από τον Έβρο μεταφέρθηκαν εκεί -σύμφωνα με μαρτυρίες τους- από τουρκικές κρατικές υπηρεσίες.

Απάντηση αναμένεται να δώσει και στο προκλητικό αίτημα Ερντογάν για αναγνώριση των κατεχομένων, το οποίο η Αθήνα το αποδίδει στον εκνευρισμό της Τουρκίας από την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, που ανακοίνωσαν οι Η.Π.Α.. 

Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο Διεθνές δίκαιο θα απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στις πολεμικές ιαχές Ερντογάν.

Στις αιχμές του για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, ο πρωθυπουργός θα υποστηρίξει ότι η συγκεκριμένη κοινότητα διευρύνεται και ευημερεί, σε αντίθεση με την ελληνική στην Κωνσταντινούπολη. 

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική: Αποχώρησε η αντιπολίτευση – Άρνηση της πλειοψηφίας για διεύρυνση της λίστας μαρτύρων

Μητσοτάκης στο Ground Zero: Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι διαρκής (Photos)

Δημοσκόπηση MRB: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Κοντά στο 12% το ΠΑΣΟΚ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43