search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:20
MENU CLOSE

Μεσσηνία: «Το μωρό έκλαιγε, δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ» – Προθεσμία για την απολογία του πήρε ο πατέρας που κακοποίησε το βρέφος

26.09.2022 16:38
moro-new

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί πήρε για την προσεχή Τετάρτη ο πατέρας του βρέφους που κακοποιήθηκε στην Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πατέρας, όση ώρα βρισκόταν μαζί με το βρέφος, λόγω απουσίας της μητέρας στην εργασία της, στην προσπάθειά του να σταματήσει το παιδί από το να κλαίει, το ταρακούνησε βίαια και το έσφιξε δυνατά, με αποτέλεσμα να φέρεται να έχει τα στοιχεία του συνδρόμου της ανατάραξης μωρού.

Τι είπε ο δράστης στην πρώτη κατάθεση

Ο 20χρονος αρχικά φέρεται να ισχυρίστηκε στις αστυνομικές αρχές ότι το βρέφος έπεσε από την κούνια και ότι ο ίδιος το βρήκε όταν είχε πλέον πέσει. Ο ισχυρισμός του δεν έπεισε τις αρχές, οι οποίες είχαν ήδη ενημερωθεί από το νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας του μωρού. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο είπε και στη μητέρα του βρέφους.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, πάντως, η εκδοχή του πατέρα για το περιστατικό – που υποστηρίζει και η μητέρα – είναι ότι το μωρό είχε μια κρίση με έντονο κλάμα και λόγω του ότι είναι άπειρος δεν ήξερε να διαχειριστεί την κατάσταση του βρέφους και μάλλον το κακομεταχειρίστηκε προσπαθώντας να του αλλάξει θέση. Έκανε μάλιστα λόγο για «κακιά στιγμή».

Ο 20χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας και όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα, Νίκος Αγγελόπουλος, «οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του 20χρονου είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή από κοινού και καλλιέργεια κάνναβης για ατομική και μόνο χρήση».

Σύμφωνα πάντα με τον συνήγορο υπεράσπισης, «ο πατέρας αρνείται τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της οπλοκατοχής».

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και η μητέρα του άτυχου παιδιού, η οποία θα απολογηθεί επίσης την Τετάρτη, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη, καθώς κατηγορείται για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων περιγράφουν την κατάστασή του παιδιού ως εξαιρετικά σοβαρή και «μεγάλο στοίχημα» το να σωθεί η ζωή του. Όπως δήλωσε ο διοικητής του «Παίδων» Εμμανουήλ Παπασάββας στην ΕΡΤ, το βρέφος είναι σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ με κρανΙοεγκεφαλικές και θωρακικές κακώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ το παιδί έχει εξεταστεί από ιατροδικαστή και το πόρισμα θα δοθεί στην αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Αθηνών – Κορίνθου: Πώς έγινε το τροχαίο-σοκ – Επιχειρηματίας από την Πάτρα ένας από τους νεκρούς

Yπόθεση Βαλυράκη: Απειλές, ξυλοδαρμός και εκφοβισμός για τον μάρτυρα που «άνοιξε» ξανά τον φάκελο

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Η πρόγνωση Μαρουσάκη (video)


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:19