search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:48
MENU CLOSE

Ελληνοτουρκικά: Με την έξοδο του Στόλου στο Αιγαίο απαντά η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις

28.09.2022 18:19
polemiko-nautiko-stolos-aigaio-new

Με την έξοδο του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της άσκησης «Λόγχη» που διεξάγεται στην περιοχή του Μυρτώου πελάγους, απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία, εν μέσω κλίματος έντασης.

Η άσκηση λήγει την Πέμπτη και σύμφωνα με πληροφορίες τα 2/3 του στόλου θα επιστρέψουν στη βάση τους, ενώ θα παραμείνουν όσα πλοία του πολεμικού ναυτικού μετέχουν στην κοινή άσκηση με την Γαλλία. Πάντως η έξοδος συνδέεται άμεσα και με την αύξηση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή, εν όψει της επικείμενης καθόδου του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis από τη Μαύρη Θάλασσα στη Ν.Α Μεσόγειο, για να αντιμετωπίσουν μία ενδεχόμενη προσπάθειας της Τουρκίας να δημιουργήσει τυχόν τετελεσμένα.

Κι ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η αποστολή του Oruc Reis στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, είναι μέσα στις προθέσεις της Άγκυρας, ενδεχομένως να εξετάζεται η επιδίωξη για δημιουργία διπλής κρίσης, στέλνοντας ταυτόχρονα το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στην κυπριακή ΑΟΖ της Κύπρου.

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την Ελλάδα να βρίσκεται ψηλά στην ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται “ο εξοπλισμός των μη στρατιωτικοποιημένων νησιών”, καθώς και ο τρόπος που θα απαντήσει η Τουρκία στις “προκλήσεις της Ελλάδας” και τη “συνεχή ένταση που δημιουργεί”.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: «Ούτε πανικοβαλλόμαστε, ούτε τρομοκρατούμαστε – Να μην παρασυρθούμε σε αυτό τον κατήφορο» (videos)

Βουλή: Σκληρή κόντρα Πλεύρη – Ξανθού για τη νέα μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

Στο πλευρό της Ελλάδας οι χώρες της Νότιας Ευρώπης – Θα καταδικάσουν τις τουρκικές προκλήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:45