search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:26
MENU CLOSE

Ελληνοτουρκικά: Ενημερώνει εταίρους και συμμάχους και θέτει κόκκινες γραμμές η ελληνική διπλωματία

01.10.2022 09:47
Public Issue: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις; - Τι ποσοστό φοβάται ενδεχόμενο πολέμου - Media

Για τον επόμενο κύκλο ενημέρωσης εταίρων και συμμάχων για τις τουρκικές απειλές και διεκδικήσεις, προετοιμάζεται η ελληνική διπλωματία.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σόφια όπου και βρίσκεται, αναμένεται να θέσει στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τον αναθεωρητισμό της Άγκυρας, εμμένοντας στις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα επαναλάβει ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του διαλόγου, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αλλά θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα.

Η Τουρκία με τη νέα επιστολή που απέστειλε στον γγ του ΟΗΕ, για πολλοστή φορά, επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς και κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, για να προβάλει τις ανυπόστατες θέσεις της, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές. Παράλληλα τονίζουν, ότι η ελληνική πλευρά, την απορρίπτει στο σύνολό της και πως διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στα απαράδεκτα, τελείως ανυπόστατα και έωλα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς, όπως και όταν το κρίνει σκόπιμο.

Στο μεταξύ, τροπολογία η οποία βάζει εμπόδια στην αγορά και αναβάθμιση μαχητικών αεροσκαφών F16 της Τουρκίας, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Την ίδια ώρα, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση στη στρατιωτική παρέλαση για την 62η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Σόφια για τα εγκαίνια του Ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB ο Έλληνας πρωθυπουργός

Κατρούγκαλος: Αντίθετη στο διεθνές δίκαιο η προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποτέ δεν θα αναγνωρίσουμε την παράνομη προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01