search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:57
MENU CLOSE

Νέα επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ: Ζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών – Την απορρίπτει η Αθήνα

01.10.2022 00:02
erdogan_new

Η Τουρκία με τη νέα επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για πολλοστή φορά, επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς και κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, προκειμένου να προβάλει τις ανυπόστατες θέσεις της, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Επίσης, διαμηνύουν πως η ελληνική πλευρά την απορρίπτει στο σύνολό της και διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στα απαράδεκτα, τελείως ανυπόστατα και έωλα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς, όπως και όταν το κρίνει σκόπιμο.

Όπως και στις προηγούμενες επιστολές του στον ΟΗΕ ο Φεριντούν Σινιρλίογλου επιμένει πως η Ελλάδα παραβιάζει τις διατάξεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο, να λέει ότι τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και υποστηρίζει ότι οι διεθνείς συνθήκες, ακόμη και αυτή των Παρισίων στην οποία δεν είναι συμβαλλόμενο μέλος η Τουρκία, της δίνει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδος επί των νησιών και των θαλασσίων ζωνών.

Το ίδιο μάλιστα, αποδεικνύεται και στην πεντασέλιδη επιστολή της Άγκυρας, από τις 17 Σεπτεμβρίου, την οποία αποκάλυψε η ΕΡΤ.

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας

«Η Τουρκία με τη νέα επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για πολλοστή φορά, επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς και κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, προκειμένου να προβάλει τις ανυπόστατες θέσεις της.

Η ελληνική πλευρά την απορρίπτει στο σύνολό της.

Διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στα απαράδεκτα, τελείως ανυπόστατα και έωλα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς, όπως και όταν το κρίνει σκόπιμο».

Διαβάστε επίσης:

Φιέστα Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία μετά την προσάρτηση: «Η νίκη θα είναι δική μας» (Photos/Videos)

«Στον πάγο» το αίτημα της Ουκρανίας για ταχεία προσχώρηση στο ΝΑΤΟ

Το «κόκκινο τηλέφωνο» μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας… ξαναχτυπά (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:55