search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:31
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Δεύτερο «χαστούκι» στην Τουρκία – Τι αναφέρει νέα τροπολογία «μπλόκο» για την προμήθεια F-16

01.10.2022 17:59
Turkish F-16

Μετά την τροπολογία Μενέντεζ και δεύτερη τροπολογία βάζει επιπρόσθετα εμπόδια στην Τουρκία για την προμήθεια F-16 από τις ΗΠΑ.

Η τροπολογία -που κατατέθηκε στον Αμυντικό Προϋπολογισμό της Γερουσίας από τον Γερουσιαστή Κρις Βαν Χολεν– αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Πρόεδρος δεν μπορεί να πουλήσει ή να εγκρίνει άδεια για την εξαγωγή νέων αεροσκαφών F-16 ή τεχνολογία αναβάθμισης ή κιτ εκσυγχρονισμού F-16 σε οποιαδήποτε αρχή, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου περί Ελέγχου Αμυντικών Εξαγωγών, στην κυβέρνηση της Τουρκίας ή σε οποιονδήποτε οργανισμό ή όργανο της Τουρκίας.

Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν ο πρόεδρος πιστοποιήσει στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και στις Επιτροπές Αμυνας του Κογκρέσου ότι:

  • Μια τέτοια πώληση είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ
  • Περιλαμβάνεται λεπτομερής περιγραφή των συγκεκριμένων μέτρων που έχουν ληφθεί για να διασφαλιστεί ότι τέτοια F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία για τις επαναλαμβανόμενες μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα και εναντίον στρατιωτικών επιχειρήσεων κατα συμμάχων των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένου του SDF για την εκστρατεία κατα του ISIS
  • Καμία εξαγωγή νέων αεροσκαφών F-16 ή τεχνολογία αναβάθμισης ή κιτ εκσυγχρονισμού F-16 δεν δύναται να πραγματοποιηθεί πριν από την ημερομηνία που η Τουρκία επικυρώσει την ένταξη Σουηδιας και Φινλανδιας στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

Το «χαβά» του ο Ερντογάν: «Συμβουλεύουμε την Ελλάδα να απέχει από συμπεριφορές που θα οδηγήσουν τον λαό της στην καταστροφή»

Gazprom: Ανακοίνωσε πως κόβει το φυσικό αέριο στην Ιταλία

Ρωσία: Ούτε η Τουρκία αναγνωρίζει την προσάρτηση των 4 περιοχών – «Σοβαρή παραβίαση των Αρχών του διεθνούς δικαίου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:30