search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:08
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος για παρακολουθήσεις: «Δεν είναι πολιτικό λάθος, είναι παρέκκλιση από την κανονικότητα»

01.10.2022 10:00
«Πυρά» Τζανακόπουλου εφ

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή, όταν επιλέχθηκε μια γραμμή αποκλεισμού μαρτύρων, μια fast track διαδικασία, όταν έγινε δεκτό από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία το αντιτάξιμο του απόρρητου στην Εξεταστική Επιτροπή», ανέφερε ο Βουλευτής Α΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Και συνέχισε τονίζοντας: «Η ΝΔ δεν είχε καμία διάθεση να χυθεί άπλετο φως. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε την επωδό όλων των στελεχών της ΝΔ ότι δεν αφορά πλέον τον κόσμο το ζήτημα των υποκλοπών».

«Έχουμε να κάνουμε με λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού που δεν είναι απλώς ένα πολιτικό λάθος του κ. Μητσοτάκη, μια παρέκκλιση από την κανονικότητα. Οι παρακολουθήσεις και ο τρόπος άσκησης πολιτικής και η απόπειρα να ελεγχθεί ασφυκτικά το πολιτικό παιχνίδι ήταν το μοντέλο διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο Τζανακόπουλος. Μάλιστα σημείωσε: «Το TVXS δημοσίευσε πρόσφατα μια σειρά από έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι ένας εκ των μαρτύρων, ο κ. Τρίμπαλης, διαχειριστής της εταιρείας Krikel, ψευδομαρτύρησε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής. Για το λόγο αυτό ζητάμε να κινητοποιηθούν όλες οι δημόσιες δικαστικές αρχές να επιληφθούν του σκανδάλου και να προχωρήσουν σε προκαταρκτική εξέταση, για να δούμε ποιοι άνθρωποι εμπλέκονται με το παράνομο σύστημα παρακολουθήσεων».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «είναι σημαντικό ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχει επιληφθεί της υπόθεσης . Φαίνεται ότι υπάρχει μια κινητικότητα και μια πίεση στην ελληνική κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις δήλωσε ότι «οι δημοσκοπήσεις δεν είναι πια φωτογραφία της στιγμής αλλά χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση ως εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης, λειτουργούν ως αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Για το λόγο αυτό το ερώτημα που θα έπρεπε να τεθεί σε μια εφημερίδα η οποία ανήκει στο συνταγματικό τόξο είναι εάν για το πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο έχει σημασία ότι έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση βόμβα στα θεμέλια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Ερωτηθείς για το ζήτημα της ακρίβειας ο Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε: «Η δημοκρατία και ο τρόπος άσκησης της εξουσίας, καθώς και η δυνατότητα να διαμορφώνει πολιτικούς συσχετισμούς είναι άμεσα συνδεδεμένα με την οικονομική κατάσταση των πολιτών. Διότι αν καταργήσουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς, την πολιτική αντιπαράθεση και σύγκρουση, τότε το μόνο που μένει είναι ολιγαρχικά συμφέροντα, τα οποία θα καθορίζουν τις οικονομικές εξελίξεις. Και κατέληξε: «Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι ζοφερές. Ακρίβεια. Καθήλωση μισθών. Εκτόξευση πληθωρισμού. Υψηλότερος ενεργειακός πληθωρισμός στην Ευρώπη. Το ελληνικό ομόλογο έχει υπερβεί το 5%. Δυσκολίες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Τίποτα θετικό δεν προοιωνίζεται για την ελληνική οικονομία». ​

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Ενημερώνει εταίρους και συμμάχους και θέτει κόκκινες γραμμές η ελληνική διπλωματία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Σόφια για τα εγκαίνια του Ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB ο Έλληνας πρωθυπουργός

Κατρούγκαλος: Αντίθετη στο διεθνές δίκαιο η προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:08