search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 01:25
MENU CLOSE

Ο Ρότζερ Γουότερς ισχυρίζεται ότι είναι σε «λίστα θανάτου» της Ουκρανίας (Photos/Video)

04.10.2022 21:59
roger waters – new

Ο Ρότζερ Γουότερς ισχυρίστηκε ότι είναι στη «λίστα θανάτου» της Ουκρανίας σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο συνιδρυτής των Pink Floyd συζητούσε τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας όταν διατύπωσε τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

Πρόσφατα, ο Γουότερς έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και την πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Όλενα Ζελένσκα , ζητώντας τους τη δέσμευσή τους να βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος.

Τώρα, ο Γουότερς ισχυρίζεται ότι ο ίδιος απειλείται από την Ουκρανία. 

«Μην ξεχνάτε, βρίσκομαι σε μια λίστα θανάτου που υποστηρίζεται από την ουκρανική κυβέρνηση», είπε ο Γουότερς σε συνέντευξή του στο Rolling Stone . 

«Είμαι στη λίστα και έχουν σκοτώσει ανθρώπους πρόσφατα… Αλλά όταν σε σκοτώνουν, γράφουν “εκκαθάριση” στην εικόνα σου. Λοιπόν, είμαι μια από αυτές τις φωτογραφίες», ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, ο Γουότερς αναφέρεται σε μια λίστα που «διατηρείται από μια ακροδεξιά ουκρανική οργάνωση που περιέχει εκατοντάδες χιλιάδες εχθρούς της Ουκρανίας».

Ωστόσο, ο ιστότοπος, τον οποίο επικαλείται το Rolling Stone, ισχυρίζεται ότι η λίστα δεν είναι μια «λίστα θανάτου» όπως λέει ο Γουότερς, αλλά περιέχει πληροφορίες «για τις αρχές επιβολής του νόμου και ειδικές υπηρεσίες» – και παρόλο που διεθνώς «καταδικάστηκε», η κυβέρνηση δεν την έχει αφαιρέσει.

Στην πρόσφατη ανοιχτή επιστολή του προς τον Πούτιν, ο Γουότερς αναρωτιέται εάν ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να τελειώσει ο πόλεμος: «Θα ήθελες (Πούτιν) να δεις ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο;»

«Αν απαντούσες και έλεγες “ναι παρακαλώ”, αυτό θα έκανε αμέσως τα πράγματα πολύ πιο εύκολα», έγραψε ο 79χρονος μουσικός σε επιστολή του την Κυριακή (25 Αυγούστου).

«Αν έβγαινες κι έλεγες ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει περαιτέρω εδαφικά συμφέροντα πέρα ​​από την ασφάλεια των ρωσόφωνων πληθυσμών της Κριμαίας, του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ, θα βοηθούσε επίσης».

Ο συνιδρυτής των Pink Floyd, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του, προέτρεψε τον Ρώσο πρόεδρο να δώσει ένα μήνυμα διαβεβαίωσης στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας και της Ευρώπης.

«Αν διάβασα σωστά τις προηγούμενες ομιλίες σου, θα ήθελες να διαπραγματευτείς μια κατάσταση ουδετερότητας για μια κυρίαρχη γειτονική Ουκρανία; Αυτό είναι σωστό;» 

«Αν υποθέσουμε ότι μια τέτοια ειρήνη θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, θα πρέπει να περιλαμβάνει μια απολύτως δεσμευτική συμφωνία ότι η Ρωσία δεν θα εισβάλλει ποτέ ξανά σε κανέναν».

«Ξέρω, ξέρω, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εισβάλλουν σε άλλες κυρίαρχες χώρες για το τίποτα, ή για μερικά βαρέλια πετρέλαιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει, η εισβολή σου στην Ουκρανία με εξέπληξε εντελώς. είναι ένας ειδεχθής επιθετικός πόλεμος, είτε προκλήθηκε είτε όχι», προσθέτει ο Ρότζερς.

Αυτή η επιστολή προς τον Πούτιν έρχεται αφότου ο Γουότερς απηύθυνε ανοιχτή επιστολή στην πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, ζητώντας την υποστήριξή της ώστε να πείσει τον σύζυγό της να «σταματήσει τη σφαγή» επιδιώκοντας κατάπαυση του πυρός σε βάρος του ελέγχου σε δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Αναφερόμενος στη συνέντευξη της Ζελένσκα με τη Λόρα Κούνσμπεργκ που μεταδόθηκε στο BBC νωρίτερα αυτό το μήνα, η Γουότερς επεσήμανε μια δήλωση όπου είπε: «Εάν η υποστήριξη για την Ουκρανία είναι ισχυρή, τότε η κρίση θα είναι μικρότερη».

Διαβάστε επίσης:

Σλοβενία: Ενέκρινε τον γάμο ομοφυλοφίλων και το δικαίωμά τους να υιοθετούν παιδιά

Σε νέα περιδίνηση οι διεθνείς αγορές (Video)

Σίγησε η φωνή των γυναικών της εργατικής τάξης – Πέθανε η Λορέτα Λιν, η τραγουδίστρια-θρύλος της κάντρι (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04