search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:09
MENU CLOSE

Ρένα Δούρου: Έκοψε τα μαλλιά της για τις γυναίκες του Ιράν (Video)

07.10.2022 18:09
dourou mallia

Στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας υπέρ των γυναικών του Ιράν η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κόβει τα μαλλιά της σε ένα βίντεο που ανάρτησε στα social media.

Όπως έκαναν δεκάδες επώνυμες και ανώνυμες γυναίκες στα κοινωνικά δίκτυα, έτσι και η κ. Δούρου δηλώνει με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη της στις γυναίκες που διαδηλώνουν με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

«Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να μην ξεχαστούν», έγραψε ανεβάζοντας ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται να κόβει μια τούφα από τα μαλλιά της ενώ ακούγεται το ιταλικό αντιφασιστικό τραγουδιού της αντίστασης «Bella Ciao».

Η Αμινί πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση στις 16 Σεπτεμβρίου, αφού συνελήφθη επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της σύμφωνα με τους αυστηρούς θρησκευτικούς νόμους της χώρας και ότι επέτρεψε σε μερικές δέσμες μαλλιών να ξεφύγουν.

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση οπωσδήποτε, αλλά όχι μαϊμού

Χτυπούν καμπανάκια οι βουλευτές

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δύο βουλευτίνες που «δεν λένε ούτε καλημέρα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:09