search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:05
MENU CLOSE

Μιχάλης Πρωτοψάλτης: Συγκινεί ο ιδιοκτήτης γερανού που έσωσε 80 πρόσφυγες στα Κύθηρα (Videos)

08.10.2022 19:30
KITHIRA

Πανελλήνιο θαυμασμό έχει προκαλέσει ο κάτοικος των Κυθήρων και ιδιοκτήτης γερανού στο νησί, Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο οποίος στο άκουσμα ότι ένα ιστιοφόρο με 95 πρόσφυγες καταστράφηκε πέφτοντας στα βράχια λίγο έξω από το λιμάνι, αλλά έσπευσε αμέσως να βοηθήσει.

Πήρε το γερανό, τον έστησε στον γκρεμό πάνω από το ναυάγιο, έριξε ένα σχοινί και με αυτό έσωσε 80 ζωές που κρέμονταν από τα βράχια.

Ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε με δάκρυα στα μάτια: «Είδα ανθρώπους να χάνονται, να πέφτουν από τον γκρεμό και να πνίγονται» επισημαίνοντας πως δεν επρόκειτο για άφιξη προσφύγων αλλά για ναυάγιο που έθεσε σε κίνδυνο της ζωή τους.

«Ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να επιβιώσει κάποιος από τους 95 ανθρώπους, εάν δεν είχαμε παρέμβει εκείνη τη στιγμή», μεταφέρει ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης από το νησί.

Όπως εξήγησε «φέραμε ένα μεγάλο γερανό με φορτηγό, δέσαμε ένα σάκο (big bag) όπου βάζουμε οικοδομικά υλικά και με μακριούς ιμάντες τον κατεβάζαμε κάτω. Έμπαινε μέσα στον σάκο ένας ή δυο (ναυαγοί) αναλόγως με πώς ήταν το κύμα, ανεβάζαμε τον σάκο και τους βγάζαμε στην επιφάνεια».

Σε ένα πατάρι στα βράχια βρίσκονταν στοιβαγμένοι 90 άνθρωποι, περιγράφει. «Καταφέραμε και βγάλαμε τους ογδόντα. Αν καθυστερούσαμε λίγο ακόμα, διότι ο κυματισμός ήταν πολύ μεγάλος, θα είχαν χαθεί περισσότεροι» είπε ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης που κατάφερε με το περονοφόρο όχημα που διαθέτει να διασώσει τους μετανάστες που πάλευαν γαντζωμένοι από τα βράχια.

Διαβάστε επίσης:

Θάσος: Πτώση γυναίκας σε γκρεμό – Aπεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική

Ναυάγιο στα Κύθηρα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την ανάσυρση 7 νεκρών μεταναστών

Φρίκη στην Αθήνα: Δύο συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:02