search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:53
MENU CLOSE

Δύο ναυάγια με μετανάστες στο Αιγαίο: Νεκροί και αγνοούμενοι σε Λέσβο και Κύθηρα – Συγκλονιστικές εικόνες (video)

06.10.2022 09:38
nayagia_new

Διπλή τραγωδία στο Αιγαίο μέσα σε λίγες ώρες. Δύο ναυάγια σημειώθηκαν σε Λέσβο και Κύθηρα με τον αριθμό των νεκρων να ανεβαίνει…

Ήδη στη Λέσβο 16 γυναίκες και ένας άνδρας ανασύρθηκαν νεκροί ενώ ο Δήμαρχος Κυθήρων είπε ότι είδε μπροστά στα μάτια του να πνίγονται έξι άτομα…

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα είναι συγκλονιστικές.

Τουλάχιστον 17 νεκροί στη Λέσβο

Νέες γυναίκες Αφρικανικής καταγωγής είναι τα 16 θύματα του ναυαγίου με μετάναστες στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στην ανατολική Λέσβο ενώ νεκρός εντοπίστηκε και ένας άνδρας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 17.

Όπως αναφέρει το stonisi, μετά την εύρεση μιας ακόμα γυναίκας στα βράχια της περιοχής του ναυαγίου αυξήθηκαν σε 10 οι διασωθείσες όλες γυναίκες.

Έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Μάλιστα περίπου στις 9,30 σήμερα το πρωί δέχθηκαν την επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκαγκα που βρίσκεται στη Μυτιλήνη στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης της στη Λέσβο.

Τα πτώματα των νεκρών γυναικών μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν στην περιοχή αναζητώντας τουλάχιστον ακόμα 15 αγνοούμενους, αφού σύμφωνα με μαρτυρία στη βάρκα επέβαιναν 40 άτομα.

Η βάρκα όπως υπολογίζεται αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.

Μαρτυρίες για νεκρούς και στα Κύθηρα

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης (05.10.2022) και στα Κύθηρα, μετά την βύθιση σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες – μετανάστες.

Το σκάφος με τους περίπου 95 επιβαίνοντες ειδοποίησε το βράδυ της Τετάρτης ότι βρίσκεται σε κίνδυνο και μετά από 20 λεπτά προσέκρουσε σε βράχια και διαλύθηκε σε μια απόκρημνη θαλάσσια περιοχή, στο Διακόφτι.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού σημείωσε ότι από αυτούς οι 55 είναι άνδρες, υπάρχουν 17 γυναίκες και 18 ανήλικοι, με καταγωγή από το Ιράν, Ιράκ. Είπε επίσης ότι 11 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ – σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει – οι αγνοούμενοι είναι 15.

Βίντεο που μετέδωσε το OPEN δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας, καθώς είναι εμφανές πως υπάρχουν θύματα που επιπλέουν στο νερό…

Βίντεο που έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα το Λιμενικό δείχνει τους ανθρώπους να έχουν εγκλωβιστεί στα βράχια και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην τους «τραβήξει» η θάλασσα.

Οι εικόνες με τους πρόσφυγες – μετανάστες στα Κύθηρα είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

«Είδα μπροστά μου να πνίγονται έξι άτομα»

«Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, δεν περιγράφεται», είπε ο Γ. Πρωτοψάλτης, κάτοικος Κυθήρων, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (06.10.2022). «Είναι λίγο έξω από το λιμάνι, αλλά ίσως είναι το δυσκολότερο σημείο που θα μπορούσε να πέσει» σημείωσε επίσης.

«Είναι ψηλά τα βράχια, είναι ένας μικρός ορμίσκος που οδηγήθηκε εκεί μέσα και δεν θα μπορούσαν να φύγουν από πουθενά, να σωθούν από πουθενά, αν δεν γινόταν όλη αυτή η κινητοποίηση από τους ντόπιους και από τις αρμόδιες υπηρεσίες» εξήγησε ο Γ. Πρωτοψάλτης.

«Δυστυχώς τους είδαμε με τα μάτια μας να πνίγονται» είπε επίσης ο κάτοικος των Κυθήρων, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούσαν να κρατηθούν γιατί τα κύματα τους χτύπαγαν στα βράχια».

Ο δήμαρχος Κυθήρων, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον OPEN επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες για νεκρούς. «Είδα μπροστά μου να πνίγονται πέντε άτομα», είπε χαρακτηριστικά. «Ήταν αγκαλιασμένοι για να κρατηθούν στα κύματα» πρόσθεσε. 

Διαβάστε επίσης:

Σύνταγμα: Συνελήφθη ληστής, ετών…12!

Δακτύλιος: Επιστρέφει από Δευτέρα – Τι αλλαγή θα ισχύει φέτος

Θεσσαλονίκη: Η ληστεία κατέληξε σε… φιάσκο – Προκάλεσαν βραχυκύκλωμα και εγκλωβίστηκαν στο μαγαζί!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:51