search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:25
MENU CLOSE

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συνεδρίαση εφ’ όλης της ύλης με διαπληκτισμό Φίλη – Παππά

11.10.2022 20:56
syriza_new

Όλα τα θέματα της επικαιρότητας τέθηκαν επί τάπητος στην περίπου 5ωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εν όψει της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος της εβδομάδας (Παρασκευή και Σάββατο) με αντικείμενο τη στρατηγική του κόμματος το επόμενο διάστημα, τις κομματικές χρεώσεις και το πλαίσιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην διεθνή συγκυρία, τα ελληνοτουρκικά, τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και συγκεκριμένα το σκάνδαλο των υποκλοπών και την πολιτική της κυβέρνησης σε ενέργεια και ακρίβεια, χρεώνοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά ότι είναι  πολιτική επιλογή η απουσία ελέγχων για αισχροκέρδεια και η διατήρηση υψηλής φορολόγησης σε τρόφιμα και καύσιμα.

Εισηγήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν και από τον Χρήστο Σπίρτζη για τα θέματα της αυτοδιοίκησης και από την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αναφορικά με την προετοιμασία του κόμματος για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου.

Από την πλευρά της Ομπρέλας δεν υπήρξε κάποια συντονισμένη κριτική, ωστόσο η κριτική που άσκησε ο Νίκος Φίλης φαίνεται να προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Παππά.

Ειδικότερα, κατά πληροφορίες ο Νίκος Φίλης έθεσε ζήτημα για την πολιτική του κόμματος αναφορικά με τους νέους, λέγοντας πως η στρατηγική προσέγγισης του μεσαίου χώρου γίνεται σε βάρος της προσέγγισης των νέων και εξαιτίας της τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μένουν καθηλωμένα.

Απέναντι σε αυτή την κριτική φέρεται να αντέδρασε ο Νίκος Παππάς εγκαλώντας τον Νίκο Φίλη ότι μιλάει «απαξιωτικά» για την πολιτική του κόμματος και υποστήριξε ότι δεν ισχύουν τα όσα υποστήριξε ο τομεάρχης Παιδείας.

Έτερο κορυφαίο στέλεχος της Ομπρέλας στάθηκε στα θέματα της αυτοδιοίκησης λέγοντας πως υποτιμούνται οι πολιτικές προϋποθέσεις για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς πως η ηγεσία προτίθεται να πάει σε επιλογές ηχηρών ονομάτων χωρίς πολιτικά κριτήρια.

Επίσης, η πλευρά της Ομπρέλας αναφορικά με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία έθεσε ζήτημα να αναληφθούν πρωτοβουλίες από το κόμμα για την συγκρότηση ενός κινήματος ειρήνης καταρχάς μέσα από συγκρότηση επιτροπών, κλπ.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να εκδήλωσε την ενόχλησή του αφήνοντας την αιχμή προς την Ομπρέλα περί συνεχιζόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Πατούλης σε Δούρου: Εργαλειοποίηση ενός ανήλικου κοριτσιού, θύμα σεξουαλικής βίας, για μικροπολιτικά οφέλη

Ανδρουλάκης: Να γίνει κυρίαρχο το δικό μας δίλημμα – Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στην αδικία και τον αυταρχισμό

Σπίρτζης για Κολωνό: Μαζί με τα ονόματα των δραστών περιμένουμε απάντηση για την καταγγελία της μητέρας πως την έδιωξαν από το ΑΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:24