search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:05
MENU CLOSE

Γερμανία: Αντιδράσεις για ακροδεξιό πολιτικό που «χορεύει» πάνω σε μνημείο του Ολοκαυτώματος

12.10.2022 19:48
olokautoma_new
Πηγή: Pixabay

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία ο ακροδεξιός πολιτικός, Χόλγκερ Βίντερσταϊν, ο οποίος φαίνεται να χορεύει πάνω σε μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Η φωτογραφία του πολιτικού βγήκε, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, μετά από διαδήλωση που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα, Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative für Deutschland), και σε αυτή φαίνεται με τεντωμένα χέρια πάνω στις πλάκες του Ολοκαυτώματος.

Το μνημείο του Ολοκαυτώματος με τις πέτρινες πλάκες έχει δημιουργηθεί για να τιμηθεί η μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το κόμμα, γνωστό με το γερμανικό του ακρωνύμιο AfD, δήλωσε ότι θα λάβει μέτρα κατά του Βίντερσταϊν για την «εξαιρετικά ασεβή συμπεριφορά του». Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της πολιτείας της Θουριγγίας (Thuringia), ένα κρατίδιο στην κεντρική Γερμανία.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στο Βερολίνο, επέκρινε τον Βίντερσταϊν για τον «χορό» του πάνω στο μνημείο. Ο Ρον Πρόσορ – ο οποίος έχει διατελέσει και πρέσβης του Ισραήλ στη Βρετανία – έγραψε στο Twitter ότι ο Γερμανός πολιτικός έχει «ντροπιάσει τον εαυτό του και το κόμμα του», όπως μεταδίδει η DailyMail.

Διαβάστε επίσης:

Αντιδρά η Άγκυρα στην έκθεση της Κομισιόν: «Αντανακλά τις ελληνικές μαξιμαλιστικές θέσεις»

Ιρανή ηθοποιός βγάζει χιτζάμπ και ρούχα ως διαμαρτυρία – «Δικό μου το σώμα, δική μου η επιλογή» (Video)

Φυσικό αέριο: Στο «παιχνίδι» με την Ευρώπη βάζει την Τουρκία ο Πούτιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:04