search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:33
MENU CLOSE

Ιρανή ηθοποιός βγάζει χιτζάμπ και ρούχα ως διαμαρτυρία – «Δικό μου το σώμα, δική μου η επιλογή» (Video)

12.10.2022 19:14
iran new

Σε μια συμβολική κίνηση η Ιρανή ηθοποιός Ελναάζ Νορούζι έβγαλε τα ρούχα της μπροστά στην κάμερα μένοντας τόπλες και αφαιρώντας το χιτζάμπ.

Την ώρα που οι διαδηλώσεις στο Ιράν συνεχίζονται – παρά το γεγονός ότι έχουν χαθεί πολλές ζωές κατά την προσπάθεια καταστολής από τις Αρχές – η ηθοποιός, πρωταγωνίστρια της σειράς Sacred Games του Netflix, αποφάσισε να εκφράσει την οργή της με τον δικό της τρόπο.

Αρχικά στο βίντεο εμφανίζεται να στέκεται ντυμένη με μαύρα ριχτά ρούχα και μαντίλα, με εκτεθειμένα μόνο τα χέρια, τα μάτια και τα πόδια της.

Στη συνέχεια, η ηθοποιός αρχίζει να βγάζει ένα-ένα τα ρούχα της ενώ παράλληλα λύνει τα μαλλιά της και τα αφήνει ελεύθερα πετώντας το χιτζάμπ.

Από κάτω φοράει φόρεμα, τζιν, πουκάμισο, φούστα και κροπ τοπ, τα οποία στη συνέχεια βγάζει επίσης και μένει με τα εσώρουχά της. Μέχρι που βγάζει και το σουτιέν της καλύπτοντας το στήθος της με τα χέρια της.

Όπως έγραψε η ίδια στο Instagram, «δεν προωθώ το γυμνό, προάγω την ελευθερία της επιλογής! Κάθε γυναίκα, οπουδήποτε στον κόσμο, ανεξάρτητα από την καταγωγή της, πρέπει να έχει το δικαίωμα να φοράει ό,τι θέλει και όποτε ή όπου θέλει να το φοράει. Κανένας άντρας ούτε άλλη γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να την κρίνει ή να της ζητήσει να ντυθεί διαφορετικά. Ο καθένας έχει διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις και πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Δημοκρατία σημαίνει δύναμη να αποφασίζει… Κάθε Γυναίκα πρέπει να έχει τη δύναμη να αποφασίζει για το σώμα της!».

Διαβάστε επίσης:

Αντιδρά η Άγκυρα στην έκθεση της Κομισιόν: «Αντανακλά τις ελληνικές μαξιμαλιστικές θέσεις»

«Maverick»: Η κολοκύθα-γίγας που έχει καταπλήξει την Αμερική (Photos/Videos)

Φυσικό αέριο: Στο «παιχνίδι» με την Ευρώπη βάζει την Τουρκία ο Πούτιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:32