search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 04:43
MENU CLOSE

Κολωνός: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη της μητέρας της 12χρονης

12.10.2022 20:03
astynomia-gada-123-new

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη της μητέρας της 12χρονης, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική μαστροπεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση , συνελήφθη 37χρονη «για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνελήφθη 37χρονη, ημεδαπή με ένταλμα σύλληψης, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση

Σε συνέχεια του από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου, συνελήφθη με ένταλμα, απογευματινές ώρες, σήμερα (12-10-2022), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονη ημεδαπή, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Το χρονικό της σύλληψης

Της σύλληψης της μητέρας της 12χρονης προηγήθηκε η έκδοση ένταλματος σύλληψης για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος της μητέρας του παιδιού και οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία της και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει. 

Η 38χρονη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης, συνελήφθη, σύμφωνα με το ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όπου εξετάζεται από τους αξιωματικούς της ασφαλείας για την εμπλοκή της στην υπόθεση. Στη συνέχεια αναμένεται οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η σύλληψη ζητήθηκε από την Ανακρίτρια, με βασική κατηγορία την διακεκριμένη μαστροπεία, καθώς από τα στοιχεία που έχει η δικογραφία φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή της στην σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του παιδιού.

Η 33η Ανακρίτρια φαίνεται να περιλαμβάνει στο ένταλμα για την σύλληψη της γυναίκας και άλλες κατηγορίες, ωστόσο το γεγονός πως η κύρια κατηγόρια που της αποδίδει είναι αντίστοιχη με του Ηλία Μίχου, που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα, ανάμεσα σε άλλα, όπως ο βιασμός, σημαίνει πως θεωρεί ότι το παιδί εκδίδονταν με την συμβολή της μητέρας του.

Άλλωστε, από χθες υπήρχαν τέτοιες ενδείξεις και λόγω της ύπαρξης εμβασμάτων από τη σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού, αν και η ίδια φέρεται να υποστηρίζει ότι προέρχονται από την εργασία που προσέφερε στο μίνι μάρκετ του 53χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά που την «έκαψαν» ήταν τα τακτικά εμβάσματα του 53χρονου σε εκείνη, που δεν δικαιολογούνται από την εργασία της στο μαγαζί του, οι πάρα πολλές τηλεφωνικές κλήσεις καθώς και ανταλλαγή SMS με τον συλληφθένα 53χρονο, Ηλία Μίχο,αλλά και ο τρόπος που διαχειρίστηκε η ίδια την κατάσταση την τελευταίες εβδομάδες.

Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι

Εντωμεταξύ, στη φυλακή οδηγούνται οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 33ης τακτικής ανακριτρίας.

Στη σύντομη διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε στην προσπάθεια διορισμού δικηγόρου για τους δύο κατηγορούμενους Ηλία Μίχο και Γιάννη Σοφιανιδη, και οι δύο φέρονται να ομολόγησαν μόνο τη «συνεύρεση τους» με παιδί. Ο Μίχος αρνήθηκε να αναφερθεί σε όλες τις άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ ο δεύτερος φέρεται να μην αποδέχεται την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων που του αποδίδεται, όπως και στον καταστηματάρχη, από χθες μετά την συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά το πέρας της απολογητικής διαδικασίας, ομόφωνα έκριναν πως οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός: Ξεψαχνίζουν τους λογαριασμούς του 53χρονου και της μητέρας – Έρευνα από την Αρχή για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Τραγωδία στην Καρδίτσα – Βρέθηκε απαγχονισμένος 12χρονος

Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»: Εγκαινιάστηκε νέο τμήμα Επειγόντων με τη χορηγία του Ιδρύματος Λάτση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20