search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:45
MENU CLOSE

Κολωνός: Συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης, κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία – Τα στοιχεία που την «έκαψαν»

12.10.2022 16:56
gada-124-new

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό, καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος της μητέρας του παιδιού και οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία της και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει. 

Η 38χρονη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης, συνελήφθη, σύμφωνα με το ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όπου εξετάζεται από τους αξιωματικούς της ασφαλείας για την εμπλοκή της στην υπόθεση. Στη συνέχεια αναμένεται οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η σύλληψη ζητήθηκε από την Ανακρίτρια, με βασική κατηγορία την διακεκριμένη μαστροπεία, καθώς από τα στοιχεία που έχει η δικογραφία φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή της στην σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του παιδιού.

Η 33η Ανακρίτρια φαίνεται να περιλαμβάνει στο ένταλμα για την σύλληψη της γυναίκας και άλλες κατηγορίες, ωστόσο το γεγονός πως η κύρια κατηγόρια που της αποδίδει είναι αντίστοιχη με του Ηλία Μίχου, που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα, ανάμεσα σε άλλα, όπως ο βιασμός, σημαίνει πως θεωρεί ότι το παιδί εκδίδονταν με την συμβολή της μητέρας του.

Άλλωστε, από χθες υπήρχαν τέτοιες ενδείξεις και λόγω της ύπαρξης εμβασμάτων από τη σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού, αν και η ίδια φέρεται να υποστηρίζει ότι προέρχονται από την εργασία που προσέφερε στο μίνι μάρκετ του 53χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά που την «έκαψαν» ήταν τα τακτικά εμβάσματα του 53χρονου σε εκείνη, που δεν δικαιολογούνται από την εργασία της στο μαγαζί του, οι πάρα πολλές τηλεφωνικές κλήσεις καθώς και ανταλλαγή SMS με τον συλληφθένα 53χρονο, Ηλία Μίχο, αλλά και ο τρόπος που διαχειρίστηκε η ίδια την κατάσταση την τελευταίες εβδομάδες.

«Δεν ξέρω γιατί με κατηγορούν» ήταν η πρώτη δήλωση της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, στο protothema.gr, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος της. «Δεν γνωρίζω τίποτα. Εάν έρθουν, καλώς να έρθουν. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Επικοινωνήστε με τη δικηγόρο μου», δήλωσε στο iefimerida.gr.

Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι

Εντωμεταξύ, στη φυλακή οδηγούνται οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 33ης τακτικής ανακριτρίας.

Στη σύντομη διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε στην προσπάθεια διορισμού δικηγόρου για τους δύο κατηγορούμενους Ηλία Μίχο και Γιάννη Σοφιανιδη, και οι δύο φέρονται να ομολόγησαν μόνο τη «συνεύρεση τους» με παιδί. Ο Μίχος αρνήθηκε να αναφερθεί σε όλες τις άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ ο δεύτερος φέρεται να μην αποδέχεται την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων που του αποδίδεται, όπως και στον καταστηματάρχη, από χθες μετά την συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά το πέρας της απολογητικής διαδικασίας, ομόφωνα έκριναν πως οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

Ενδείξεις εμπλοκής και άλλων προσώπων

Ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος που παρέστη με εντολή της ανακρίτριας στις απολογίες των δύο κατηγορουμένων ανέφερε, ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας που γνωρίζει φαίνεται να προκύπτει η εμπλοκή και άλλων προσώπων, χωρίς ωστόσο, κατά τον κ. Χρονόπουλο να διαφαίνεται συγκροτημένη δράση ομάδας.

Όπως είπε ο δικηγόρος: «Παρόλο που το πρωί δήλωσα και ενώπιον της ανακρίτριας ότι δεν επιθυμώ να αναλάβω -επειδή κανένας δικηγόρος από τον κατάλογο αυτεπάγγελτων δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπόθεση αυτή- υποχρεώθηκα από την ανακρίτρια να αναλάβω εγώ. Μιας και ήξερα την υπόθεση και έπρεπε να γίνει η ανάκριση σήμερα, ήταν απαιτούμενη η παράσταση δικηγόρου».

Για τους δύο κατηγορούμενους, ο δικηγόρος είπε πως «ο 53χρονος αποδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη, το ίδιο και ο δεύτερος κατηγορούμενος. Ως προς τις λοιπές κατηγορίες και οι δύο αρνούνται. Ειδικά ο πρώτος κατηγορούμενος τήρησε το δικαίωμά του για την σιωπή μέχρι να συμπληρωθεί η ανακριτική δικογραφία, η οποία έχει πολύ δρόμο ακόμη, ώστε να μπορέσει να βγει να πει αυτά που πρέπει να πει να αποδειχτεί η αλήθεια».

«Αυτό που μπορώ να πω, από το μέχρι τώρα υλικό της δικογραφίας είναι ότι αυτό που έχει βγει προς τα έξω σε σχέση με αυτό που πραγματικά έχει γίνει, απέχει πάρα πολύ» σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος.

Ο δικηγόρος, ενώ ήδη έχει συλληφθεί η μητέρα του κοριτσιού, ανέφερε πως από τη δικογραφία φαίνεται εμπλοκή προσώπου από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας της 12χρονης.

Προσέθεσε επίσης πως «υπάρχουν διάφορα σημεία και αντιφάσεις και υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις εμπλοκής και άλλων προσώπων».

«…Ο 53χρονος είπε κάποια πράγματα γενικά για την κατηγορία, αποδέχτηκε αυτό που του αναλογεί και αυτό που πραγματικά έχει κάνει- για τα υπόλοιπα μέχρι να συμπληρωθεί η δικογραφία δεν θέλει να πει κάτι…» ανέφερε ακόμη ενώ συμπλήρωσε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος απολογήθηκε.

Ερώτηση: Υποστήριξε ότι υπήρχε συναίνεση του παιδιού;

Συνήγορος: Για τι συναίνεση τώρα μιλάτε; Για ένα ανήλικο 12 χρόνων; Το μόνο άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή πρέπει έχει το πρόβλημα, είναι το παιδί το οποίο έχει υποστεί τεράστια ζημιά και πρέπει να προστατευτεί. Αλλά όσοι ενήλικες συμμετείχαν σε όλο αυτό που έχει γίνει πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους- και είναι αρκετοί αυτοί που εμπλέκονται.

Αυτό που διαφαίνεται μέχρι τώρα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος κυκλώματος, είναι μεμονωμένες περιπτώσεις.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο κύκλωμα, δεν υπάρχει κάποιο ή κάποια οργανωμένη δράση όπως έχει παρουσιαστεί. Αυτό μένει να αποδειχθεί και από τα υπόλοιπα στοιχεία που θα μπούνε στη δισκογραφία.

Διατηρώ επιφυλάξεις μέχρι να τα δω και εγώ αυτά, οπότε και εγώ πάντα μιλάω με το τι έχω στη διάθεση μου. Είμαστε σε αναμονή.

Ερώτηση: Το συγγενικό πρόσωπο τι εμπλοκή φέρεται να είχε;

Συνήγορος: Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο θα το δείτε τις επόμενες ημέρες.

Συμπληρωματική κατάθεση θα δώσει την Πέμπη η 12χρονη

Την Πέμπτη αναμένεται να καταθέσει εκ νέου το παιδί σε μια συμπληρωματική κατάθεση σε σχέση με το αν ο 53χρονος το εξέδιδε σε οίκους ανοχής, όπως έχει ήδη καταγγελθεί.

Πάντως η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδος (ΣΕΠΕ) Ελλη Κανελλοπούλου, απάντησε άμεσα στις καταγγελίες της Κωνσταντίνας Καρατζιώτη, η οποία εμφανίστηκε στην ανακρίτρια για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

Κατέστησε σαφές ότι «δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά, δεν βάζουμε στα σπίτια μας ούτε ανήλικα αγόρια, ούτε ανήλικα κορίτσια», διαχωρίζοντας τη θέση του ΣΕΠΕ από τα όσα υποστήριξε η Κωνσταντίνα Καρατζιώτη.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στον Κηφισό: Άνδρας παράτησε το αυτοκίνητό του, αυτοπυρπολήθηκε και έπεσε από τη γέφυρα

Κυβέλη Χατζηευστρατίου: Το βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα με την πρώην νικήτρια του GNTM

Πατήσια: «Έπινα για να ξεχάσω αυτά που μου έκανε ο πατέρας μου» – Νέα στοιχεία για την κακοποίηση της 14χρονης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:37