search
ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 05:42
MENU CLOSE

Κορυφώνεται η αγωνία στην κυβέρνηση για το εάν θα γεμίσει το καλάθι του νοικοκυριού

12.10.2022 06:00
super market new

Τις επόμενες ημέρες θα φανεί κατά πόσον το καλάθι του νοικοκυριού θα είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο αφού απ’ την λίστα των 51 προϊόντων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θα προκύψει εάν υπάρχει έστω και μία μικρή ελάφρυνση στον οικογενειακό προγραμματισμό ή εάν συνεχίζεται το παιχνίδι της αισχροκέρδειας.

Κυβερνητικά στελέχη κρατούν πάντως …μικρό καλάθι, καθώς φοβούνται ότι παρά τις προσδοκίες τους τελικά θα υπερισχύσει ο νόμος της αγοράς και της ζήτησης με αποτέλεσμα σύντομα οι πολίτες να βρεθούν εκεί που ξεκίνησαν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πάντως πολύ καλά, ότι αυτό το θέμα θα μονοπωλήσει την πολιτική αντιπαράθεση όλο το επόμενο διάστημα. Όπως υποστηρίζουν μάλιστα, κάποια από τα γαλάζια στελέχη, η ακρίβεια στην καθημερινότητα θα επισκιάσει ακόμα και τις τσουχτερές τιμές στην ενέργεια.

Το γεγονός άλλωστε, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε  επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα την «αισχροκέρδεια που πλήττει τους καταναλωτές» – και η οποία αναμένεται  να απαντηθεί στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» το επόμενο διάστημα – έχει κινητοποιήσει  τα κυβερνητικά στελέχη δεδομένου ότι αυτή θα είναι η πρώτη ουσιαστική μάχη που θα αφορά την καθημερινότητα των πολιτών.

Και όσο κι αν τα κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται ότι η ερώτηση είναι καλοδεχούμενη, οι απαντήσεις που θα δοθούν από την πλευρά του πρωθυπουργού θα δείξουν το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Εάν δηλαδή έχει περιθώρια και για άλλες διορθωτικές κινήσεις ή το θέμα θα λήξει με τον κατάλογο των 51 προϊόντων.

Οι πιο ρεαλιστές υποστηρίζουν μάλιστα, ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να υπερβάλει στις δηλώσεις της καθώς πριν ακόμα ανακοινωθεί το καλάθι της νοικοκυράς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών της χώρας κ. Μούσιος, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το 15% των αρτοποιείων στην Ελλάδα είναι έτοιμο να βάλει λουκέτο.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν μάλιστα, ότι ήδη 200 φούρνοι έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα εξ αιτίας των μεγάλων αυξήσεων κυρίως στην ενέργεια, αλλά και στις πρώτες ύλες. 

«Ένα μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 15% των αρτοποιείων στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή συσσωρεύει χρέη και ζημιές. Που σημαίνει, ότι αν δεν αλλάξει κάτι, σύντομα και αυτά τα αρτοποιεία, θα κατεβάσουν ρολά» αναφέρουν χαρακτηριστικά άνθρωποι του κλάδου.

Διαβάστε επίσης:

Θετικός στον κορωνοϊό ο Γιώργος Καραγιάννης

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συνεδρίαση εφ’ όλης της ύλης με διαπληκτισμό Φίλη – Παππά

Ανδρουλάκης: Να γίνει κυρίαρχο το δικό μας δίλημμα – Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στην αδικία και τον αυταρχισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 05:14