search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:32
MENU CLOSE

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η Ελλάδα «υποκλίνεται» στο μεγαλείο της ψυχής του – Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατό του

14.10.2022 18:13
nikolaidis_kentriki1014

Θρήνος και συγκίνηση στο πανελλήνιο για την απώλεια του σπουδαίου αθλητή και ανθρώπου Αλέξανδρου Νικολαΐδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών.

Το πρωί της Παρασκευής η είδηση του θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, σόκαρε το πανελλήνιο. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης φρόντισε να δημοσιοποιηθεί από τον προσωπικό λογαριασμό του στα social media η είδηση του θανάτου του, αλλά και το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία δυο χρόνια το οποίο αντιμετώπισε με γενναιότητα.

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση που ανέβηκε στα social media του Ολυμπιονίκη, έγινε γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου, το καρκίνωμα Nut.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε επι της ουσίας ο ίδιος τον θάνατό του και περιέγραψε τον αγώνα που έδωσε για τη ζωή, αφήνοντας το «αποτύπωμά» του στην κοινωνία, ένα αποτύπωμα αλληλεγγύης, απόλυτα συμβατό με την αθλητική και πολιτική του σταδιοδρομία.

Η ανάρτηση του Αλέξανδρου Νικολαΐδη για το θάνατό του

«“Δύο χρόνια, βασανίστηκα κι εγώ με τον καρκίνο. Με έναν τόσο σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut, που αυτή τη στιγμή εννέα στους δέκα Έλληνες γιατρούς που το διαβάζουν, το ακούν για πρώτη φορά και θα σπεύσουν να το ψάξουν. Ευτυχώς ο δικός μου γιατρός, ο υπέροχος Γιάννης Μπουκοβίνας που με πήρε από το χέρι στο πιο δύσκολο ταξίδι της ζωής μου, τον γνώριζε αυτόν τον σπάνιο τύπο και έκανε τα πάντα για να με σώσει ή να μου χαρίσει λίγη παραπάνω ζωή. Κίνησε γη και ουρανό, να φέρει φάρμακα κυριολεκτικά από την άλλη άκρη της γης για να τα δοκιμάσω.

Δύο χρόνια δεν είπα ποτέ “Γιατί σε εμένα”; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική σκέψη από αυτή. Σε κάποιον τυχαίνει, στον διπλανό μας, στον γείτονά μας, στον συνάνθρωπό μας. Και πλέον τυχαίνει σε πολλούς. Αν βάλω ένα πρόσημο τύχης στη ζωή μου, θα σας πω ακόμα και τώρα, ότι ήμουν τυχερός άνθρωπος. Είχα την ευλογία να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα, να ανέβω στο βάθρο πολλές φορές, να δοξάσω τον αθλητισμό και την χώρα μου, να γνωρίσω ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να μάθω το σεβασμό, την ευγενή άμιλλα, αξίες τόσο σημαντικές και να προσπαθήσω να τις κάνω πράξη και στη ζωή μου».

Ξεχωρίζει το σπαρακτικό μήνυμα της συζύγου του Δώρας, η οποία τον αποχαιρέτησε με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη.

Με την είδηση του θανάτου του έσπευσαν πολλοί φίλοι από τον χώρο του αθλητισμού να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο ολυμπιονίκη, αλλά και φίλο τον οποίο όλοι ξεχώρισαν για το ήθος και τη στάση ζωή του.

Ο Μιχάλης Μουρούτσος, σε ανάρτησή του για τον φίλο και συναθλητή του, ράγισε καρδιές με το αντίο του. «Σ’ αγαπάω αδερφέ μου» ήταν η τελευταία φράση της ανάρτησής του.

Η Κλέλια Πανταζή, στη δική της ανάρτηση τον χαρακτηρίζει, τον αδερφό που δεν είχε.

Η άλλοτε κορυφαία αθλήτρια Πηγή Δεβετζή ξέσπασε σε κλάματα, μιλώντας για τον Νικολαΐδη σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha.

Συγκινημένος και ο Πύρρος Δήμος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του για την απώλεια του σπουδαίου αθλητή.

Τον σπουδαίο Ολυμπιονίκη τον αποχαιρέτησαν και όλα τα αθλητικά σωματεία της χώρας μέσω social media, ενώ ο ίδιος δήλωνε οπαδός του Άρη.

Η είδηση του θανάτου του, συγκλόνισε και τον πολιτικό κόσμο με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να αναρτά το δικό της ξεχωριστό μήνυμα στα social media.

Ειδική αναφορά έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή.

Αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τον οποία εκτός απο κοινή πολιτική δράση είχε και στενή φιλική σχέση.

Το twitter αποχαιρέτησε επίσης τον τεράστιο αθλητή με μία σειρά από συγκλονιστικά μηνύματα .Ρίξτε τα τείχη στον παράδεισο”, “Μεγάλη αθάνατη ψυχή”, “Σαν να έχασα δικό μου άνθρωπο”, “Γενναίος”, είναι μόνο μερικά από τα σχόλια για τον δύο φορές αργυρό Ολυμπιονίκη, ενώ το “Σε ένα κόσμο γεμάτο Ηλίες Μίχους, να είσαι ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης” είναι χαρακτηριστικό των στιγμών που ζει τις τελευταίες ώρες η ελληνική κοινωνία.

Βαρύ το κλίμα και στην πόλη του τη Θεσσαλονίκη, στην οποία έζησε και ως αθλητής αλλά και μετά το πέρας της καριέρας του, με αρκετό κόσμο να φτάνει στο σημείο όπου βρισκόταν το γυμναστήριο του αργυρού Ολυμπιονίκη για να αφήσει ένα λουλούδι, αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου του 1979 και ο πατέρας του ήταν επίσης πρωταθλητής στο Tae Kwon Do. Σπούδασε Φυσική Αγωγή στο ΑΠΘ.

Άρχισε και αυτός το Tae Kwon Do το 1982, σε ηλικία τριών ετών, ενώ το επάγγελμά του ήταν πυροσβέστης.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στάθηκε άτυχος καθώς υπέστη κάταγμα στην κνημιαία ακρολοφία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια.

Επανήλθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, αφού στην κατηγορία των +80 κιλών πήρε το αργυρό μετάλλιο 29 Αυγούστου του 2004. Στον τελικό ηττήθηκε από τον Νοτιοκορεάτη Μουν Ντάε-σανγκ.

Το 2008, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Ρώμη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των +87 κιλών στον τελικό με τον Γάλλο πρωταθλητή Πασκάλ Ζεντίλ.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κατέκτησε και πάλι το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των +80 κιλών, χάνοντας στις λεπτομέρειες το χρυσό από το Νοτιοκορεάτη Τσα Ντονγκ-Μιν.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, αποκλείστηκε νωρίς και δεν διεκδίκησε μετάλλιο.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης πήρε και χάλκινο μετάλλιο, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης πορεύτηκε πολιτικά μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Το Μάρτιο του 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019 και το Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος.

Είχε προσωπική επαφή και φιλία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Ποινική δίωξη στους δύο αστυνομικούς για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: O αποχαιρετισμός της Κλέλιας Πανταζή – «Ήταν ο μεγάλος αδερφός που δεν είχα»

Απαράδεκτη δήλωση του προέδρου ειδικών φρουρών: «Βάφτισε» την παιδεραστία… ελάττωμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42