search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:43
MENU CLOSE

Gazprom για Nord Stream: Μεγάλο μέρος του αγωγού μπορεί να πρέπει να αντικατασταθεί

14.10.2022 13:11
nord_stream_new

Την εκτίμηση ότι μεγάλο τμήμα του Nord Stream μπορεί να πρέπει να αντικατασταθεί εξέφρασε την Πέμπτη (14/10) ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Παράλληλα, μιλώντας στο κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Channel One, σημείωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας και της Τουρκίας.

Οι αγωγοί αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2, που κατασκευάστηκαν για να μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω του βυθού της Βαλτικής Θάλασσας, υπέστησαν ζημιές τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει μεγάλη ποσότητα αερίου.

Για τα περιστατικά διεξάγονται έρευνες ενώ η Ρωσία έκανε λόγο για «πράξη διεθνούς τρομοκρατίας» και έδειξε ως υπεύθυνη τη Δύση, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε για «σαμποτάζ».

Οι δύο αγωγοί, οι οποίοι εκτείνονται υποθαλάσσια σε μήκος άνω των 1.000 χιλιομέτρων, δεν λειτουργούσαν όταν σημειώθηκαν οι διαρροές.

«Ειδικοί λένε πως για να επαναλειτουργήσουν έπειτα από μια τέτοια τρομοκρατική ενέργεια, είναι απαραίτητο να κόψουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αγωγού, σε μεγάλη απόσταση, και να κατασκευάσουμε ένα νέο τμήμα στο τμήμα αυτό», δήλωσε ο Μίλερ στον τηλεοπτικό σταθμό.

«Και για να αποκαταστήσουμε την ακεραιότητά του, πρέπει να ανεβάσουμε στην επιφάνεια αυτό τον αγωγό. Και καταλαβαίνετε, είναι άλλο το να είναι άδειος, ναι, και άλλο το να είναι γεμάτος με θαλασσινό νερό σε μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων» υπογράμμισε.

Την Τετάρτη (12/10) ο Μίλερ δήλωσε πως οι επισκευές στους αγωγούς Nord Stream θα απαιτήσουν περισσότερο από ένα χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

«Οι Πρίγκιπες του Πύργου»: Θα λύσει ο Κάρολος το μεσαιωνικό μυστήριο που παραμένει άλυτο επί 539 χρόνια; (Video/Photo)

Βόρεια Καρολίνα: Συνελήφθη ο δράστης πέντε φόνων στην πόλη Ράλι (Video)

«Αμετανόητη» η Μέρκελ για την ενεργειακή πολιτική της: «Πιστεύω ότι ήταν σωστή από την οπτική γωνία της εποχής»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06