search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:07
MENU CLOSE

Κακοκαιρία: Νέο μήνυμα από το 112 σε Ρόδο, Χάλκη και Καστελόριζο – Βιβλική καταστροφή στην Κρήτη

15.10.2022 19:18
kakokairia_kriti_creta24
Πηγή φωτογραφίας: creta24.gr

Μετά το μήνυμα σε Κάρπαθο και Κάσο, ειδοποίηση από το 112 έλαβαν και όσοι βρίσκονται σε Ρόδο, Χάλκη και Καστελόριζο.

Η Πολιτική Προστασία προειδοποίησε τους κατοίκους στα πέντε νησιά να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, καθώς σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόγνωση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κρήτη

Στο μεταξύ η φονική κακοκαιρία άφησε έναν νεκρό και μεγάλες καταστροφές στο πέρασμά της από την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη δέχτηκε 453 κλήσεις σε μια ώρα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανέσυραν έναν 50χρονο, πατέρα δύο παιδιών, χωρίς τις αισθήσεις του από ΙΧ στην ακτή της Αγίας Πελαγίας και απεγκλώβισαν σώες 2 γυναίκες στη Λυγαριά.

Επιπλέον, 30 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε Ηράκλειο και Λασίθι μεταφέρθηκαν από τους πυροσβέστες σε ασφαλή σημεία. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί άλλοι αγνοούμενοι, πέρα από τη διάσωση μίας γυναίκας που αγνοούταν αλλά διασώθηκε.

«Υπερέβη τις μετεωρολογικές προβλέψεις η σφοδρότητα του φαινομένου»

«Η σφοδρότητα του φαινομένου σε τοπικό επίπεδο υπερέβη τις όποιες μετεωρολογικές προβλέψεις. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας ήταν ήδη σε επιφυλακή. Σε συνέχεια έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ και άμεσα επιχείρησαν στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν αυτά τα φαινόμενα», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.

«Από την περασμένη Πέμπτη που εκδόθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε σχετικές οδηγίες προς τους πολίτες για την επερχόμενη επιδείνωση του καιρού και στην Κρήτη. Σε ό,τι αφορά την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας επικοινώνησε από χθες, Παρασκευή, με τις Περιφέρειες και όλους τους δήμους των περιοχών αυτών, τηρώντας όλα τα σχετικά πρωτόκολλα».

»Στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας μετά από σχετική διαβούλευση με την Περιφέρεια Κρήτης, όλα τα φαράγγια στο νησί έκλεισαν προληπτικά από χθες. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την εκδήλωση τυχόν έντονων καιρικών φαινομένων», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία – Φώναζαν «αθάνατος»

Κρήτη: Συνεχίζουν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό της αγνοούμενης στην Αγία Πελαγία

Βασίλης Μάγγος: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση στο Βόλο, ενόψει της δίκης για τον ξυλοδαρμό του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:05