search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:41
MENU CLOSE

Κρήτη: Κηδεύονται οι δύο νεκροί της φονικής κακοκαιρίας – Εικόνες απόλυτης καταστροφής σε Σητεία και Αγία Πελαγία (videos)

17.10.2022 09:04
agiapelagia

Η τελευταία πράξη του δράματος για τα δύο θύματα της φονικής κακοκαιρίας στην Κρήτη, τον Κώστα και την Ευγενία, «γράφεται» σήμερα, με το τελευταίο «αντίο»…

Με βαθιά θλίψη και οδύνη, συγγενείς και φίλοι ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν, το μεσημέρι, την 49χρονη Ευγενία και τον 50χρονο Κώστα.

Όπως αναφέρει το cretalive, η νεκρώσιμος ακολουθία για την Ευγενία Κιρίλοβα θα ψαλεί στις 3:30 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι, ενώ η σορός της θα βρίσκεται στην εκκλησία μια ώρα νωρίτερα, για το “ύστατο χαίρε”.

Η κηδεία του 50χρονου Κώστα Βεργάκη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όπως αναφέρει το flashnews, το πρωί του Σαββάτου ο Κωνσταντίνος Βεργάκης 50 ετών, πατέρας δύο παιδιών και η 49χρονη Ευγενία Σηφάκη Κυρίλοβα, μητέρα δύο παιδιών, ξεκίνησαν με το αυτοκίνητο του 50χρονου για την Αγία Πελαγία.

Επρόκειτο να καθαρίσουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχε ο γνωστός Ηρακλειώτης φωτογράφος στο χωριό και τίποτε δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως φτάνοντας στο χωριό και βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε με τον κεντρικό δρόμο να έχει μετατραπεί σε ορμητικό χείμαρρο προσπάθησαν να γυρίσουν.

Όμως δεν πρόλαβαν καθώς το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά.

Ο Κωνσταντίνος Βεργάκης έμεινε στην θέση του, ενώ η Ευγενία Σηφάκη Κυρίλοβα – σύμφωνα με τις πληροφορίες – πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητο, αλλά παρασύρθηκε από τα νερά.

Μετά από λίγη ώρα ο 50χρονος πατέρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ η 49χρονη μητέρα βρέθηκε νεκρή μέσα στην θάλασσα το πρωί της Κυριακής.

Εικόνες καταστροφής

Στην Αγία Πελαγία και τη Σητεία όπου η κακοκαιρία πέρασε σαν τσουνάμι καταγράφονται εικόνες «βιβλικής καταστροφής», όπως φαίνεται και από το οπτικό υλικό από drone που πέταξαν πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

Τεράστιοι όγκοι λάσπης, συσκευών από επιχειρήσεις και οικίες, καλαμιών , πλήθος σκουπιδιών και μπάζων, δεκάδες κατεστραμμένα αυτοκίνητα και επιχειρήσεις με μεγάλες ζημιές, είναι ό,τι απέμεινε από το καταστροφικό πέρασμα των νερών που παρέσυραν τα πάντα στον δρόμο τους προς την θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι (Videos)

Βιασμός 19χρονης από αστυνομικούς στο Τμήμα Ομονοίας: Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στον ανακριτή η μάνα και άλλοι δύο – Ποιος είναι ο 34χρονος που συνελήφθη (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09