search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:38
MENU CLOSE

Οι Βρετανοί «γυρνούν την πλάτη» στην Τρας – Το 87% διαφωνεί με την οικονομική πολιτική

18.10.2022 20:32
london_new
Πηγή: Pixabay

Σχεδόν οκτώ στους δέκα Βρετανούς αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov.

Μάλιστα, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οικονομική κρίση την οποία πυροδότησε η προσπάθεια –πλέον, εγκαταλείφθηκε– της πρωθυπουργού Λιζ Τρας για ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

Η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι το 77% των ερωτηθέντων δεν εγκρίνει την κυβέρνηση των Συντηρητικών. Είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί εδώ και 11 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η YouGov αυτήν τη μέτρηση.

Εξάλλου, σχεδόν 9 στους 10 (ποσοστό 87%) πιστεύουν ότι η κυβέρνηση χειρίζεται άσχημα τα οικονομικά ζητήματα, ένα πλήγμα για το κόμμα που, ιστορικά, εκθειάζεται για τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Και άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες μειώνεται το ποσοστό εκείνων που στηρίζουν το Συντηρητικό κόμμα, αφού το σχέδιο για φοροαπαλλαγές σόκαρε τους επενδυτές και προκάλεσε τέτοια αναταραχή στις αγορές που χρειάστηκε η παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας.

Στη δημοσκόπηση του YouGov, που εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών βολιδοσκοπήσεων της κοινής γνώμης για τις επιδόσεις της κυβέρνησης, συμμετείχαν 1.772 άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πρόταση – έκπληξη για την εξοικονόμηση ενέργειας

Reuters: Το Ιράν έχει συμφωνήσει με τη Ρωσία να στείλει πυραύλους και drones, αψηφώντας την Δύση

Ο Μακρόν θέλει τον Ντράγκι επικεφαλής του ΝΑΤΟ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:38