search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:11
MENU CLOSE

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τους Αγ. Ισιδώρους Λυκαβηττού: Τι λέει για τα «θαύματα» και την εργαλειοποίηση του Σταυρού

23.10.2022 13:38
Dimitrios Loupasakis_new

Για πρώτη φορά τοποθετείται δημόσια για το θέμα των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, αλλά και συγκεκριμένα του «θαυματοποιού» ιερέα, Δημητρίου Λουπασάκη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αφότου αναφέρθηκε στο θέμα κατά την Ιερά Σύνοδο, απάντησε στα ερωτήματα που προκύπτουν, ιδίως μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Αρχιεπισκοπής που περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες σε βάρος του ιερέα, μεταξύ των οποίων και η αμφισβήτηση των «θαυμάτων» που λαμβάνουν χώρα στο ναό, ενώ μάλιστα, πολλοί κάνουν λόγο για «θάψιμο» της υπόθεσης.

Η ώρα των αποφάσεων

«Ήρθε η ευθύνη σε μένα. Εγώ τι είμαι στρατιωτικός διοικητής, διευθυντής αστυνομίας ή είμαι και πατέρας; Πείτε ότι έχετε ένα παιδί που παρεκτρέπεται δε θα προσπαθήσετε να το συμβουλεύσετε; Είπα να σηκώσω το βάρος αλλά να γίνω και πατέρας. Δεν είναι μόνο αυτός. Είναι 16 παιδιά 25 με 30 ετών. Μία κοινότητα χωρίς νομική ύπαρξή. Τους κάλεσα, μίλησα με τα παιδιά τους είπα θέλετε να γίνετε μοναχοί; Εδώ δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει μοναστήρι. Δεν πρέπει να τα βοηθήσω;», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος, μάλιστα, αναγνώρισε ότι το κείμενο του νυν Μητροπολίτη Λαρίσης, ο οποίος έκανε τη σχετική έρευνα, είναι πολύ σκληρό, μεν, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, δε.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξήγησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ότι έχει δώσει διορία πέντε ημερών στον Λουπασάκη και τους μοναχούς που τον ακολουθούν, να εγκατασταθούν σε ένα ίδρυμα, που είναι νομικό εκκλησιαστικό πρόσωπο στη Βάρη.

«Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν “μένουμε εδώ”, θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του Κράτους», υπογράμμισε και σημείωσε ότι, δεν θα επιτρέπεται στον Λουπασάκη να χρησιμοποιεί τον σταυρό που ισχυρίζεται ότι είναι από τίμιο ξύλο και κάνει «θαύματα».

Αντ’ αυτού, το σύμβολο θα τοποθετηθεί σε προθήκη, ώστε «μην επιτρέπεται η εργαλειοποίησή του» και όποιος επιθυμεί να προσκυνά. «Δεν έχω δεχθεί ποτέ πιέσεις από ισχυρά πρόσωπα για τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων. Δεν ισχύει», καταλήγει ο Αρχιεπίσκοπος.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης: Όλες οι ημερομηνίες «κλειδιά» – 1,3 εκατ. νοικοκυριά θα μοιραστούν 500 εκατ. ευρώ

Δένδιας: Οι πρακτικές εναντίον της Ουκρανίας, εάν δεν τεθεί φραγμός, βρίσκουν και άλλους μιμητές

Hλικιωμένη κακοποιεί ετοιμοθάνατη γάτα, αφού πρώτα της είχε ρίξει φόλα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:10