search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:12
MENU CLOSE

Ινδία: Στους 81 οι νεκροί από την κατάρρευση μιας κρεμαστής γέφυρας στο Γκουτζαράτ

30.10.2022 17:49
India_new

Εκατοντάδες άνθρωποι στην Ινδία, έπεσαν σ’ έναν ποταμό στο Γκουτζαράτ, όταν κατέρρευσε σήμερα μια κρεμαστή γέφυρα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι βρίσκονταν πάνω σε αυτήν τη γέφυρα της πόλης Μόρμπι τη στιγμή της καταστροφής.

Τουλάχιστον 81 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την κατάρρευση της κρεμαστής γέφυρας στον ποταμό, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Πολλοί άνθρωποι διασώθηκαν και ορισμένοι αγνοούνται», είπε ο Αμίτ Τζάλα, τοπικός αξιωματούχος στο νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες.

Η ιστορική γέφυρα, μήκους 230 μέτρων, κατασκευάστηκε την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας, τον 19ο αιώνα. Είχε κλείσει για συντήρηση για έξι μήνες και δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία πριν από πέντε ημέρες.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, που βρίσκεται στο Γκουτζαράτ, τη γενέτειρά του, για τριήμερη επίσκεψη, είπε ότι έδωσε οδηγίες στον πρωθυπουργό του κρατιδίου να κινητοποιήσει αμέσως ομάδες για την επιχείρηση διάσωσης.

Τα πλάνα που μεταδίδουν τα τοπικά κανάλια δείχνουν ανθρώπους να κρατιούνται από τα σίδερα και τα καλώδια της γέφυρας και να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν πίσω στην ξηρά, ενώ διασώστες προσπαθούν να τους φτάσουν και να τους βγάλουν από το νερό.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Αδύνατον να γίνουν εξαγωγές σιτηρών από τα λιμάνια της Μ. Θάλασσας, λόγω του ρωσικού αποκλεισμού

Ρωσία: Στην «Ζώνη ασφαλείας» του «Διαδρόμου των σιτηρών» κινήθηκαν τα ναυτικά drone που επιτέθηκαν εναντίον του στόλου της Μ. Θάλασσας

Τα φονικότερα δυστυχήματα λόγω συνωστισμού πλήθους την τελευταία 10ετία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:03