ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 23:55
MENU CLOSE

Δίκη για το Μάτι: Διεκόπη για τις 7/11 λόγω ακαταλληλότητας της αίθουσας

31.10.2022 11:15

Σε διακοπή της δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι οδήγησε η ακαταλληλότητα της αίθουσας των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Έντονη η δυσαρέσκεια των δικηγόρων και των συγγενών των θυμάτων.

Στο κτίριο 9, όπου δόθηκε η έναρξη της δίκης, οι μάρτυρες, κάποιοι εξ αυτών εγκαυματίες, όταν αντίκρισαν τον χώρο που διατέθηκε φώναζαν «ντροπή».

Πολλοί από αυτούς έλεγαν πως περίμεναν ότι η Πολιτεία θα είχε λάβει εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης. Στην αίθουσα που έχει προσδιοριστεί η έναρξη της δίκης δεν μπορούν να χωρέσουν ούτε καν οι 21 κατηγορούμενοι.

Η εικόνα, όπως ειπώθηκε από πολλούς δικηγόρους που δεν κατάφεραν καν να μπουν στην αίθουσα, «τραυματίζει» την αρχή της δημοσιότητας της δίκης. Χαρακτηριστικό των εικόνων αποτέλεσε η φράση δικηγόρου που βρισκόταν έξω από το κτίριο, ο οποίος δήλωσε «παρίσταμαι εκτός αιθούσης».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε από έδρας στο όρθιο ακροατήριο ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα μπορέσει να γίνει μόνο η δήλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Παράλληλα, το δικαστήριο, εν Συμβουλίω, θα εξετάσει την αίτηση αποχής που δήλωσε ο αναπληρωτής εισαγγελέας.

Σε επόμενες συνεδριάσεις θα καλούνται ανά 40 ή 50 άτομα, συγγενείς των θυμάτων, για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και αφού ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος θα ξεκινήσει η ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Να σημειωθεί πως στην κεντρική πύλη των δικαστηρίων, τα θύματα της τραγωδίας έχουν τοποθετήσει ένα πανό που γράφει «104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί, ζητούν δικαίωση».

Όπως είπε η πρόεδρος, οι επόμενες συνεδριάσεις θα διεξαχθούν σε μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου, με πρώτη τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου. Οι επόμενες δικάσιμοι που έδωσε η πρόεδρος είναι για τις 8, 11 και 14 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο

Ο «βιαστής με το τατουάζ»: Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του στην Αλβανία (Video)

Λαγονήσι – Επίθεση σκύλου σε 14χρονο: Συγκλονίζει η μητέρα του παιδιού – «Θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει» (Video)

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 23:54
Exit mobile version