search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:12
MENU CLOSE

Τι δείχνουν τα γκάλοπ σε δέκα δήμους, ο Ιβάν μέσα στο γήπεδο και τα ραντεβού των δυο αρχηγών με τους μιντιάρχες

02.11.2022 06:00
ivan_savvidis_new

Καλημερα.

Οσο πλησιαζει η τελική ευθεία για τις εκλογές, – ξέρετε ότι αυτή μπορεί αφενός να μην είναι μακρά, αλλά σίγουρα θα έχει στροφές και μάλιστα απότομες – τόσο θα οξύνεται το πολιτικό κλίμα.

Και η οξύτητα αυτή, μπορεί να κοστίσει σε όποιον εισπράτει δυσαρέσκεια και να μεταβάλει σημαντικά ποσοστά και διαφορές στις δημοσκοπήσεις.

⁃ Τώρα που είπα δημοσκοπήσεις, να σας πω ότι για Μαξίμου και Κουμουνδούρου, οι εταιρίες που διενεργούν έρευνες, είναι άλλες από αυτές που είχαν χρησιμοποιήσει στις εκλογές του 2019.

⁃ Προβληματισμός υπάρχει και για τις συνεργασίες τους, με διαφημιστικές οι οποίες δεν θα λέγαμε ότι θριάμβευσαν στις καμπάνιες τους.

⁃ Δημοσκοπήσεις όμως κάνουν και οι δήμαρχοι – και κάποιοι παράγοντες που τους υποστηρίζουν – σε πολλές περιοχές της χώρας για να μετρήσουν δυνάμεις. Τα αποτελέσματα απο αυτές δείχνουν ότι οι νυν δήμαρχοι, Αθηνών, Πειραιά, Περιστερίου, Πατρών, Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, Αλίμου, Γλυφάδας, Λάρισας, δύσκολα θα χάσουν. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες που να υπερβαίνουν κόμματα και τοπικά συμφέροντα.

⁃ Βέβαια, έχουμε έναν χρόνο για να στηθούν οι κάλπες για τις δημοτικές και μπορεί να έχουμε ανατροπές.

⁃ Πάντως ανατροπές στις μετοχικές συνθέσεις στα μεγάλα μίντια μην περιμένετε να έχουμε μέχρι τις εκλογές. Οι ομάδες θα κατέβουν στο εκλογικό αγώνα με την ίδια σύνθεση.

⁃ Μπορεί να λέμε, «εδώ ο Ιβάν, εκεί ο Ιβάν… πουθενά ο Ιβάν», αλλά μην περιμένετε να βγει εκτός γηπέδου.

⁃ Α, και σιγά- σιγά Μητσοτάκης και Τσίπρας πυκνώνουν τις συναντήσεις τους με τους μιντιάρχες.

Διαβάστε επίσης:

Η 25η Μαρτίου ορόσημο για τις εθνικές εκλογές, τα πρώτα ραντεβού των αρχηγών για το Επικρατείας και ποιος έκανε το πολιτικό προξενιό στον Πάτση

Οι άπατες προβλέψεις του Σκρέκα, το σήριαλ Predator που συνεχίζεται και τα… διλήμματα Πιερρακάκη και Αβραμόπουλου

Η κόκκινη κάρτα στον «τραπεζίτη» βουλευτή της ΝΔ, η έρευνα και οι ευθύνες των τραπεζών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00