ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:47
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση MRB: Μόλις το 38% θέλει νέες εκλογές αν δεν προκύψει αυτοδυναμία (Video)

04.11.2022 21:28

Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων, η «ακτινογραφία» των αναποφάσιστων, αλλά και η άποψη των πολιτών για τα ελληνοτουρκικά παρουσιάστηκαν στο 2o μέρος της δημοσκόπησης της MRB, για το του ΟΡΕΝ.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες, σε ποσοστό 48%, πιστεύουν πως σε ένα ενδεχόμενο επεισόδιο με την Τουρκία, θα είμαστε μόνοι μας, ενώ ένα 27,1% λέει πως θα μας βοηθήσει η Γαλλία. Το 19,8% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως θα μας βοηθήσουν στρατιωτικά άλλες χώρες της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο να μην προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επόμενες εκλογές, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 54,2% τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας δύο ή περισσότερων κομμάτων, ενώ το 38,4% θέλει προσφυγή εκ νέου στις κάλπες.

Την ίδια ώρα, η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σε ποσοστό 51,9%. Με 11% ακολουθεί το σκάνδαλο Πάτση, ενώ έπονται ανεργία, ελληνοτουρκικά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 61,1% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο για τη συμβολή που θα έχει το καλάθι του νοικοκυριού στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η ακρίβεια είναι το βασικότερο θέμα που απασχολεί τους πολίτες ενώ με η πλειοψηφία θεωρεί ότι το μέτρο του καλαθιού του νοικοκυριού δεν θα βοηθήσει αισθητά στην αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών

Παράλληλα, η υπόθεση Πάτση φαίνεται να έχει δημιουργήσει φθορά στην κυβέρνηση καθώς οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες εκτιμούν ότι πρόκειται για σοβαρό ζήτημα ενώ το 65,6% θεωρεί ότι η ΝΔ γνώριζε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρώην βουλευτή της.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή αντιπαράθεση Βόζεμπεργκ με Σοφί ιντ Βελτ για τις υποκλοπές

Νάσος Ηλιόπουλος: Ποτέ ξανά μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν μαζικές παρακρατικές παρακολουθήσεις υπό τον πρωθυπουργό

Οικονόμου για Τσίπρα: Κανείς από το 1974 μέχρι σήμερα δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει τις εκλογικές διαδικασίες

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:47
Exit mobile version