search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:03
MENU CLOSE

Σκληρή αντιπαράθεση Βόζεμπεργκ με Σοφί ιντ Βελτ για τις υποκλοπές

04.11.2022 16:54
epitropi PEGA

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους είχαν η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ με την Σοφί ιντ Βελτ, μέλος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA που ήρθε στην Ελλάδα για το λογισμικό Predator και άλλα παράνομα λογισμικά και «στόχους» πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες.

Η κα Βόζεμπεργκ ισχυρίστηκε ότι η Σόφι ιν’τ Βελντ προχώρησε σε προσωπικές εκτιμήσεις και ότι δεν υπάρχουν στέρεες αποδείξεις για εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών στην υπόθεση της παρακολούθησης με κακόβουλο λογισμικό.

Αναφερόμενη στον Τύπο, είπε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για προβλήματα ελευθερίας του Τύπου όταν έχουμε τρομοκράτες που αρθρογραφούν και οι απόψεις τους καταχωρίζονται στον ημερήσιο Τύπο και “κίτρινα έντυπα” που προσβάλλουν καθημερινά, τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και άλλα δημόσια πρόσωπα».

Η Σοφί ιντ Βελτ, σύμφωνα με δημοσιογράφους που ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου της επιτροπής PEGA, αναγκάστηκε να επιστρέψει στην αίθουσα ώστε να απαντήσει στην Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Όπως είπε, πράγματι δεν υπάρχουν στέρεες αποδείξεις επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε σημαντικά στοιχεία στην επιτροπή Pega.

Νωρίτερα, η Ολλανδή εισηγήτρια είχε πει ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ώστε να μη μείνει καμία αμφιβολία.

Η κίνηση της Ελίζας Βόζεμπεργκ προκάλεσε αντιδράσεις από κάποια μέλη της αποστολής της PEGA, με την Σάσκια Μπρικμόντ να μιλά για «επίθεση στην συλλογική έρευνα» της επιτροπής και για προσπάθεια να καταστεί αναξιόπιστη.

Διαβάστε επίσης:

Νάσος Ηλιόπουλος: Ποτέ ξανά μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν μαζικές παρακρατικές παρακολουθήσεις υπό τον πρωθυπουργό

Οικονόμου για Τσίπρα: Κανείς από το 1974 μέχρι σήμερα δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει τις εκλογικές διαδικασίες

Άδωνις για Καλάθι: «Κάποιοι θα πουν τον “καπαμά” τους – Ο Κουτσούμπας να ξέρει ότι στην ΕΣΣΔ τα ράφια ήταν άδεια» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:02