search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:59
MENU CLOSE

Ντόναλντ Τραμπ: Τα «έριξε» στη… Μελάνια για την ήττα του Dr. Oz – Επιμένει σε αβάσιμους ισχυρισμούς για την εκλογική διαδικασία

10.11.2022 15:36
Donald Trump_new

Καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων των ενδιάμεσων εκλογών, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε κάτι πραγματικά απίστευτο, όταν ρωτήθηκε τι πιστώνεται και για ποια αποτελέσματα ευθύνεται.

«Νομίζω ότι αν κερδίσουν, θα πρέπει να το πιστωθώ προσωπικά και αν χάσουν, δεν θα πρέπει να κατηγορηθώ καθόλου». Δεν αστειευόταν καθόλου – η άποψη του Τραμπ είναι ότι μπορεί να έχει «τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη». Αν κερδίσουν οι υποψήφιοι που έχει υποστηρίξει, είναι δικό του επίτευγμα, αλλά αν χάσουν δεν έχει καμία ευθύνη ο ίδιος!

Η δήλωση Τραμπ, που έγινε στο NewsNation, δείχνει την εικόνα του κόσμου όπως την αντιλαμβάνεται ο πρώην πρόεδρος: όλα τα καλά είναι αποτέλεσμα δικών του ενεργειών και για όλα τα άσχημα ευθύνεται κάποιος άλλος. Έχει πείσει τον εαυτό του ότι είναι ένας ήρωας που μάχεται εναντίον όσων τον μισούν και θέλουν να τον κατατροπώσουν.

Για όλα φταίνε οι άλλοι (και η Μελάνια)

Η Μάγκι Χάμπερμαν των New York Times έγραψε στο Twitter ότι «ο Τραμπ είναι έξαλλος, ιδιαίτερα για τον Μεχμέτ Οζ και κατηγορεί τους πάντες που τον συμβούλευσαν να υποστηρίξει τον Οζ, μεταξύ αυτών και την γυναίκα του, για την οποία λέει ότι αυτή δεν ήταν η πιο σωστή απόφασή της».

Δηλαδή κατά τον Τραμπ, ήταν λάθος της Μελάνια Τραμπ η υποστήριξη του Μεχμέτ Οζ, στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια.

Αλλά ο Τραμπ αγνόησε τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι η δημοφιλία του βρίσκεται στο 39%, κάτω και από το χαμηλό ποσοστό δημοφιλίας του Τζο Μπάιντεν (41%). Επίσης στις δημοσκοπήσεις έξω από τα εκλογικά τμήματα σχεδόν το ένα τρίτο απάντησε ότι ψήφισε για να εκφράσει την αντίθεσή του στον Τραμπ και από αυτούς το 90% έριξαν ψήφους υπέρ δημοκρατικών υποψηφίων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον βαρίδι για τους Ρεπουμπλικανούς

Ο Τραμπ υποστήριξε υποψηφίους στις πολιτείες της Πενσιλβάνια, του Μέριλαντ, του Ιλινόι και του Μίσιγκαν που έχασαν πανηγυρικά, παρότι υποτίθεται ότι τους επέλεξε για να στείλει μήνυμα νίκης ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Η περίπτωση της Πενσιλβάνια είναι χαρακτηριστική. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την υποψηφιότητα του τουρκικής καταγωγής γιατρού Μεχμέτ Οζ, παρόλο που στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών εκφράζονταν αμφιβολίες για το πρόσωπό του και την πολιτική δυναμική που είχε.

«Όσο ισχυρός κι αν είναι ο Τραμπ στο ρεπουμπλικανικό κόμμα, μάθαμε ότι δεν μπορούμε να χρίζουμε κάποιον νικητή. Χρειάζονται υποψήφιοι που έχουν στοιχειώδη στοιχεία», δήλωσε ο Μπράιαν Λάνζα, σύμβουλος του Τραμπ.

Ο Τρόι Νελς, Ρεπουμπλικανός από το Τέξας, που επανεξελέγη στη βουλή με την υποστήριξη του Τραμπ, ομολόγησε δημοσίως σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι ο Τραμπ είναι βαρίδι για το κόμμα του«Υπάρχουν πολλές αρνητικές απόψεις για τον Τραμπ», είπε.

Πως έσπερνε φήμες για παρατυπίες μέσω των social media

Αλλά ο πρώην πρόεδρος επιμένει σε αβάσιμους ισχυρισμούς για την εκλογική διαδικασία. Την μέρα των εκλογών βγήκε στα social media καλώντας τους οπαδούς του «να διαδηλώσουν, να διαδηλώσουν, να διαδηλώσουν», εκφράζοντας επιφυλάξεις για το αδιάβλητο των εκλογών. Ισχυρίστηκε ότι έχουν παρατηρηθεί πολλές παρατυπίες σε πολιτείες-κλειδιά, ισχυρισμοί που είναι είτε αναληθείς, είτε αναπόδεικτοι, είτε ασαφείς, σύμφωνα με το CNN. Αλλά η ρητορική Τραμπ δεν εξέπληξε κανέναν, αφού τα ίδια είχε πει και το 2020, όταν έχασε τις προεδρικές εκλογές και απέδωσε την ήττα του σε νοθεία.

«Συμβαίνει το ίδιο που έγινε με τη νοθεία της ψήφου και το 2020?», έγραψε στο Truth Social ο Τραμπ και λίγο αργότερα ισχυρίστηκε ότι «Η εκλογή στην κομητεία Μαρικόπα της Αριζόνα είναι η απόλυτη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της εκλογικής ακεραιότητας. Όπως και στο Ντιτρόιτ, στην Πενσιλβάνια και αλλού». Κατηγόρησε μάλιστα «τα ΜΜΕ που μεταδίδουν fake news» ότι δεν καλύπτουν τις εκλογικές παρατυπίες.

Διαβάστε επίσης:

Ρον ΝτεΣάντις: Ο νέος ήρωας των Ρεπουμπλικανών και αντίπαλος του Τραμπ στον εσωκομματικό εμφύλιο

Μπορεί ο Πούτιν να ζήσει πιο πολύ από ένα καρπούζι;

ΗΠΑ – Ενδιάμεσες εκλογές: Αναζητείται ο νικητής – Αναβολή για το «κόκκινο κύμα» Τραμπ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:59