search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:43
MENU CLOSE

Από την μπουρδολογία της Φωτίου, στους μάρτυρες «φωτιά» και «όλα στο φως», αλλά… σε τρία χρόνια

16.11.2022 06:00
epitropi-thesmon-12-new

Πάνω που λέγαμε ότι στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών η αξιωματική αντιπολίτευση συντονίζεται σωστά πολιτικά και κοινοβουλευτικά, να ‘σου πετάγεται η Θεανώ Φωτίου και λέει την μπούρδα της, ότι οι επιχειρηματίες έφτιαξαν τις λίστες, επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι από το Ταμείο Ανάκαμψης!!

Πόσο δίκιο έχουν για άλλη μια φορά, όσοι λένε, στον Τσίπρα εδώ και τόσο καιρό, ότι πρέπει να απαλλαγεί από βαρίδια του κόμματος που τον κρατάνε πίσω σε λογικές και εμμονές του παρελθόντος…

Τώρα σε ό,τι αφορά το θέμα των υποκλοπών, μόλις γράψαμε πρωί-πρωί ότι οι δικαστικές αρχές θα αρχίσουν να καλούν μάρτυρες, άρχισαν τα σενάρια για το τι θα γίνει με την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπου έχουν κληθεί να καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι.

Μου λένε έγκριτοι νομικοί, ότι αυτοί που θα κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών επικαλούμενοι το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα μπορούν να μην παρουσιαστούν, αφού θα κληθούν ανωμοτί από την δικαιοσύνη.

Από την άλλη, για να μπορέσει κάποιος να δημοσιεύσει – νομικά οριακά – τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τις λίστες από το Predator, θα μπορεί να το κάνει, μόνο αν τα επικαλεστεί, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του αν έχει μηνυθεί.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται πρωτοβουλίες της ΑΔΑΕ για αυτή την υπόθεση στο επόμενο διάστημα.

Αυτό πάλι με το ότι με το νέο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, ο παρακολουθούμενος θα έχει δικαίωμα να μάθει γιατί τον έχουν επισυνδέσει αλλά μετά από… τρία χρόνια αφού θα έχει συντελεστεί το γεγονός, πώς το βλέπετε; Να ‘χουμε να λέμε.

Διαβάστε επίσης:

«Γη και ύδωρ» στις υποκλοπές και οι τρεις παράγοντες που θα κρίνουν τις εκλογές

Τι θα γράψουν τα γκάλοπ, τα λεφτά έρχονται για την ΤΕΡΝΑ και αλλάζει η… ταχύτητα στην Αττική Οδό

Η «κατοστάρα» του Predator, η ώρα της ΑΔΑΕ και της Δικαιοσύνης και κάλπες πριν την Ανάσταση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:42