search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:28
MENU CLOSE

Panic button: Νέα εφαρμογή για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας – Τι προβλέπει η τροπολογία

17.11.2022 10:32
kinito2110_new

Τροπολογία για το «panic button», την ψηφιακή εφαρμογή που θα επιτρέπει σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας να ενημερώνουν άμεσα και με ασφάλεια τις αστυνομικές αρχές οταν βρισκονται σε κίνδυνο κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλη.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προβλέπει την πιλοτική λειτουργία της εφαρμογής panic button, η οποία εγκαθίσταται στα κινητά, και ειδοποιεί άμεσα την αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς ψήφιση, σήμερα, στην ολομέλεια της Βουλής.

Πιλοτική η λειτουργία – Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

Όπως σημειώνεται στην τροπολογία, το κουμπί πανικού, που στέλνει σύντομο γραπτό μήνυμα στην αστυνομία (sms), αφορά σε περιστατικά οικογενειακής βίας που συνδέονται με απειλή ή κίνδυνο της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας, προς τον σκοπό άμεσης επέμβασης της αστυνομικής δύναμης.

Δικαιούχοι εγγραφής στην εφαρμογή κατά την πιλοτική λειτουργία του προγράμματος είναι γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που διαμένουν στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, οι οποίες απευθύνονται στις κατά τόπο αρμόδιες αστυνομικές αρχές ή σε Συμβουλευτικό Κέντρο του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ.) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Μετά από τη λήξη της πιλοτικής εφαρμογής, το πρόγραμμα «Panic Button» θα αξιολογηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε την τροπολογία:

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: «Αν με χωρίσεις, θα σε θάψω» – Καταδικάστηκε ο «νταής» που απειλούσε τη γυναίκα του με αεροβόλο

«Καμπανάκι» στο Μαξίμου για την ακρίβεια – Σενάρια για νέα μέτρα  

Εμβόλιο γρίπης: Τέλος η συνταγογράφηση (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:27