search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:51
MENU CLOSE

Κιβωτός του Κόσμου: «Οικογενειακή υπόθεση» το Δ.Σ. – Ο πατέρας Αντώνιος κυκλοφορούσε με «σωματοφύλακες» (Videos)

22.11.2022 00:15
Pateras Antonios_new

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον πατέρα Αντώνιο, αλλά και τη λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο πατέρας Αντώνιος κυκλοφορούσε με κάποιου είδους «σωματοφύλακες» από παιδιά που ήταν πρώην τρόφιμοι των δομών και μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, συμπεριφερόταν πολύ άσχημα στα παιδιά.

«Ήθελε να εξουσιάζει, να έχει την κουστωδία γύρω του, ήθελε να τον αποκαλούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο».

«Οικογενειακή υποθέση» το Δ.Σ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ συγκροτήθηκε σε σώμα μόλις την 1η Σεπτεμβρίου του 2022, για πρώτη φορά, και το οποίο ήταν απολύτως συγκροτημένο από πρόσωπα του στενού συγγενικού και φιλικού κύκλου του ζευγαριού.

Πρόεδρος του ΔΣ είναι η πρεσβυτέρα. Ως μέλη εμφανίζονται δύο αλλοδαποί, όπου ένας από αυτούς δηλώνει ως διεύθυνση κατοικίας τη δομή στον Κολωνό. Το δεύτερο αλλοδαπό μέλος του ΔΣ δηλώνει ως διεύθυνση, κατοικία που βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι του πατέρα Αντώνιου στην Αθήνα.

Επιπλέον στο ΔΣ εμφανίζεται ένας Έλληνας που δηλώνει διεύθυνση κατοικίας στη Νίκαια και μία γυναίκα που φαίνεται να σχετίζεται με τη δομή στα Γιάννενα.

Εκπρόσωπος του ΔΣ είναι και πάλι η πρεσβυτέρα ενώ το όνομα του πατέρα Αντώνιου δεν βρίσκεται πουθενά στο ΔΣ που συγκροτήθηκε τον Αύγουστο του 2022. Σημειώνεται ότι λίγο πριν από εκείνη την ημερομηνία έγινε η καταγγελία για τον ξυλοδαρμό του τροφίμου στη δομή που οδήγησε στην απόλυση υπαλλήλου.

Εισαγγελική έρευνα

Νέοι μάρτυρες που θα δώσουν στοιχεία για την υπόθεση του ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου θα παρελάσουν από την Εισαγγελία Ανήλικων η οποία συνεχίζει τη διερεύνηση καταγγελιών για τη δομή προστασίας παιδιών που καταγγέλλεται για κακοποιήσεις φιλοξενούμενων της.

Δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων, η εποπτεύουσα την υπηρεσία Εισαγγελέας Κατερίνα Κοπελάκη και η αντεισαγγελέας Δάφνη – Κυριακή Τσίχλη έχουν μελετήσει τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από την Αστυνομία και έχουν ήδη καλέσει μάρτυρες, οι οποίοι δεν έχουν καταθέσει στην Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων της ΕΛΑΣ.

Τα αδικήματα που μέχρι αυτή τη στιγμή φαίνεται να αναδύονται από τις επτά καταθέσεις που περιέχονται στον φάκελο και διερευνά αν έχουν διαπραχθεί η εισαγγελία, αφορούν στο κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και στο πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων προσώπων. Στόχος των εισαγγελικών λειτουργών είναι να κινηθούν με ταχείς ρυθμούς και να ολοκληρωθεί άμεσα η έρευνα. Οι πρώτοι μάρτυρες που κλήθηκαν -παιδιά που έχουν διαμείνει στις δομές αλλά και εργαζόμενοι σε αυτές- εκτιμάται ότι θα εισφέρουν στοιχεία που θα βοηθήσουν τις δύο Εισαγγελείς να ισχυροποιήσουν δεδομένα και να αποσαφηνίσουν ποινικά, αρκετά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα πρόσωπα που πρόκειται να καταθέσουν βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει ότι θέλει να καταθέσει στην εισαγγελία στοιχεία σοβαρά για την υπόθεση. Με τα έως τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Εισαγγελία Ανήλικων φαίνεται πως υπό διερεύνηση έχει θέσει τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων προβεβλημένο στέλεχος της Κιβωτού και τρεις εργαζόμενοι στον ΜΚΟ.

Στην δικογραφία περιέχονται και μελετώνται τουλάχιστον 10 καταγγελίες που διαβιβάστηκαν από τον Συνήγορο του Πολίτη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην Εισαγγελία. Οι καταγγελίες- αναφορές του Συνηγόρου, αφορούν στην πλειονότητα τους κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία, απομόνωση και αποχή παιδιών από το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επίμαχα ηλεκτρονικά μηνύματα έφθασαν στην εισαγγελία διαδοχικά χωρίς ωστόσο σε αυτά τα στοιχεία να περιλαμβάνεται άμεση αναφορά παθόντα για σεξουαλική κακοποίηση. Υπήρχε αναφορά άλλου προσώπου, φιλοξενούμενου στην δομή το οποίο παρέπεμπε σε πράξεις που ισχυρίστηκε ότι είδε σε βάρος άλλου φιλοξενούμενου. Ευθεία αναφορά παθόντα ο οποίος κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση του, έγινε πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 16 Νοεμβρίου οπότε και ο πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού, που τον επικαλέστηκε αγόρι στον Συνήγορο, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά.

Κρουαζιέρες με παιδιά

Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως στοιχεία και καταγγελίες σχετικά με τις κρουαζιέρες που πήγαινε ο επικεφαλής της Κιβωτού, συνοδευόμενος πάντα από συγκεκριμένα παιδιά, αλλά και σύμφωνα με μαρτυρία σχετικά με τον ρόλο της συζύγου του τελευταίου και πρόεδρο του ΔΣ της ΜΚΟ, Σταματία Γεωργαντή, η οποία φέρεται να «γνώριζε τα πάντα», σύμφωνα με μάρτυρα – συγγενή του 19χρονου πρώην τροφίμου της Κιβωτού, που έκανε την αρχική καταγγελία. 

Επιπλέον, στα χέρια τους έχουν οι αρχές νέα καταγγελία και μαρτυρίες, αναφορικά με κακομεταχείριση παιδιών ΑΜΕΑ από άλλο ίδρυμα στην Αττική.

Διάλεγε τα παιδιά που έπαιρνε μαζί του

Σύμφωνα με τον συγγενή του 19χρονου, ο ιερέας πήγαινε κρουαζιέρες με συγκεκριμένα παιδιά της Κιβωτού. «Έπαιρνε καμία 7 – 8 αγοράκια, έκανε αυτός την επιλογή, Μπορούσαν αυτά να πουν κάτι; Έλεγε “εσύ, εσύ κι εσύ θα έρθετε μαζί μου κρουαζιέρα”. Πέρασε πανεπιστήμιο και επειδή πέρασε επαρχία του λέει “ε τι να πας τώρα εκεί κάτσε εδώ, θα σε βάλω εγώ με υποτροφία στην Καλών Τεχνών, θα κάνεις εικονογραφίες στις εκκλησίες. Τι θέλεις τώρα να τρέχεις στις επαρχίες;”…και δεν τον έβαζε πουθενά και τον είχε και δούλευε αποθηκάριος», σημείωσε ο θείος του 19χρονου, ο οποίος και περιέγραψε ένα σκηνικό κατά το οποίο οι εργαζόμενοι της ΜΚΟ δεν επέτρεψαν σε συγγενείς των τροφίμων να επισκεφθούν τα παιδιά προφασιζόμενοι την τιμωρία που τούς είχε επιβληθεί.

«Τους είπαμε “χριστουγεννιάτικα τα έχετε τιμωρία;” και μας απάντησαν πως πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες. Πήραν τα δώρα και μας έδιωξαν», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Serial killer στη Ρόδο: Άλλους τρεις φόνους και μία απόπειρα δολοφονίας ομολόγησε η οικιακή βοηθός που έπνιξε την ηλικιωμένη

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι για τη σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης τέσσερις ανήλικοι – Τιμωρήθηκαν με αναμορφωτικά μέτρα

Σοκ στη Χαλκιδική: Βρέθηκε νεκρή η 31χρονη που είχε εξαφανιστεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:51