search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:57
MENU CLOSE

Γάτα μαθουσάλας μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες – Έγινε 27 χρονών (Photos)

24.11.2022 11:06
cat_new
(Image: GUINNESS WORLD RECORDS)

Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες εξασφάλισε η Φλόσι, ως η γηραιότερη γάτα στον κόσμο. Η Φλόσι, που ζει στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, έχει κλείσει τα 26 χρόνια ζωής, που αντιστοιχούν με 120 χρόνια ζωής για τον άνθρωπο!

Η Βίκι Γκριν, η νεαρή που φροντίζει την Φλόσι είναι συνομήλικη με την γάτα της,  την οποία χαρακτηρίζει «καταπληκτική».

Η Βίκι λέει πως η Φλόσι είναι κουφή, δεν βλέπει καλά, αλλά εξακολουθεί να θέλει χάδια και να έχει όρεξη για παιχνίδια.

(Image: GUINNESS WORLD RECORDS)

Η ιστορία της Φλόσι είναι γεμάτη περιπέτειες, αλλά η ζωή την έμαθε να προσαρμόζεται. Η γάτα- μαθουσάλας ζούσε σε ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Μέρσεσαϊντ, όπου δύο εργαζόμενες αποφάσισαν να πάρουν στα σπίτια τους από μία γάτα. Η μία ήταν η Φλόσι και έζησε με την γυναίκα που την διάλεξε ως συντροφιά για δέκα χρόνια, μέχρι που η γυναίκα αυτή έφυγε από την ζωή. Η Φλόσι στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στο σπίτι της αδελφής της γυναίκας, όπου έζησε άλλα 14 χρόνια, μέχρι που έφυγε από την ζωή και η δεύτερη γυναίκα.

Αλλά η Φλόσι στάθηκε τυχερή και βρήκε νέα στέγη στο σπίτι της Βίκι Γκριν, η οποία είχε εμπειρία στην φροντίδα κατοικίδιων μεγάλης ηλικίας. Μαζί με την Φλόσι αποδείχτηκε τυχερή και η Βίκι, αφού η γάτα της εξασφάλισε λίγα λεπτά δημοσιότητας, με την είσοδό της στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως η γηραιότερη γάτα στον κόσμο.

(Image: GUINNESS WORLD RECORDS)

Η Φλόσι και η Βίκι είναι συνομήλικες  – έχουν γεννηθεί το 1995. Για την ακρίβεια η γάτα σε λίγες εβδομάδες γίνεται 27 χρόνων.

Παρά τα προβλήματα όρασης και ακοής η Φλόσι είναι «χαδιάρα, παιχνιδιάρα και γλυκιά», λέει η Βίκι. «Από την αρχή ήξερα ότι η Φλόσι είναι μια ιδιαίτερη γάτα, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα μοιραζόμουν το σπίτι μου με ένα πλάσμα που έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», λέει η Βίκι, προσθέτοντας: «Μερικές φορές δεν τα καταφέρνει με το δοχείο της άμμου και χρειάζεται βοήθεια στην περιποίηση, αλλά τα καταφέρνουμε. Είμαστε μαζί».

(Image: GUINNESS WORLD RECORDS)

Η Φλόσι «ποτέ δεν λέει όχι σε ένα καλό γεύμα, εκτός αν χουζουρεύει στην αγαπημένη της κίτρινη κουβέρτα», όπως λέει η Βίκι, περιγράφοντας την καθημερινότητα μαζί με την αγαπημένη της γάτα.

«Είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία γάτα που έχω δει, τουλάχιστον 120 χρόνια ανθρώπινης ζωής. Αν είμαι σε τόσο καλή φόρμα όταν φτάσω στα χρόνια της, έχοντας κάποιον να κάνει το καλύτερο δυνατό για μένα, τότε θα είμαι η πιο ευτυχισμένη στην κόσμο», δήλωσε η Ναόμι Ρόζλινγκ, συντονίστρια του καταφυγίου ζώων συντροφιάς, όπου η Βίκι συνάντησε την Φλόσι.

(Image: GUINNESS WORLD RECORDS)

Παρότι μπήκε στο Γκίνες, η Φλόσι έχει ακόμα δρόμο για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για την μεγαλύτερη σε ηλικία γάτα που έζησε στον κόσμο. Το ρεκόρ αυτό το έχει ακόμα η «Κρεμ Πουφ», η οποία έζησε μαζί με τον Τζέικ Πέρι στο Όστιν του Τέξας για 38 χρόνια και 3 μέρες!!!

Διαβάστε επίσης:

Από την τραγωδία στην απόλυτη επιτυχία – Η απίστευτη ιστορία του πρώτου αστροναύτη με αναπηρία (Photos/Videos)

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Νέο μήνυμα στην Τουρκία για τους S-400 – Απειλές για νέες κυρώσεις

Ευρωκοινοβούλιο: Στόχος κυβερνοεπίθεσης μετά από ψήφισμα κατά της Ρωσίας – Ομάδα φιλική προς το Κρεμλίνο ανέλαβε την ευθύνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:56