search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:31
MENU CLOSE

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στη δομή της Χίου (Video)

24.11.2022 15:31
kivotos-kosmou-1-new

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στη δομή της οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου στη Χίο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έλαβαν πληροφόρηση για ύποπτες οικονομικές κινήσεις.

Στη συνέχεια κινητοποιήθηκε η Οικονομική Αστυνομία από τις τοπικές αρχές και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί έρευνα στη δομή που βρίσκεται στο νησί. 

Στο πλαίσιο των εισαγγελικών ερευνών για το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί της Εισαγγελίας Ανηλίκων συνέχισαν και χθες την εξέταση μαρτύρων, από εργαζομένους και πρώην τροφίμους της δομής, για όσα καταγγέλθηκαν για κακοποιήσεις παιδιών με ξυλοδαρμούς και λοιπά.

Η Εισαγγελία Αθηνών, που χειρίζεται κατ’ αποκλειστικότητα τις έρευνες, επιδιώκει να εξεταστούν και ανήλικα που διαβιούν μέσα στη δομή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν να πουν ουσιαστικά πράγματα και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Οι μαρτυρίες, τρεις προς το παρόν, ενώπιον των εισαγγελικών αρχών σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώνουν όσα είχαν καταγγελθεί το περασμένο καλοκαίρι στον Συνήγορο του Πολίτη για κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά (αυστηρές τιμωρίες, ταπεινώσεις, ξυλοδαρμοί και απομονώσεις), ενώ δεν κατατέθηκε κάτι πέραν των ήδη καταγγελθέντων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις εις βάρος ανηλίκων.

Η μόνη, για την ώρα, καταγγελία για σεξουαλική ασέλγεια έχει γίνει από 19χρονο πρώην τρόφιμο της δομής εις βάρος του πατέρα Αντώνιου και έχει επιβεβαιωθεί από άλλο παιδί που υποστηρίζει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.

Το «δεξί χέρι» του πατέρα Αντωνίου και η χλιδάτη ζωή

Αποκαλύψεις σχετικά με τους συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου στην «Κιβωτό του Κόσμου» βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega «Live News», ένας 34χρονος άνδρας είναι ένα από τα τρία πρόσωπα που ελέγχονται -εκτός από τον πατέρα Αντώνιο-, για τα όσα φέρονται να συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Συγκεκριμένα, ο 34 ετών σήμερα πρόσφυγας από το Ιράκ που μπήκε στη δομή από τα 9 του χρόνια και μεγάλωσε εκεί, σήμερα παρουσιάζεται ως γενικός διευθυντής της «Κιβωτού», με τα αδέλφια, τη σύζυγο και την αδελφή της συζύγου του να εργάζονται όλοι εκεί.

«Αυτοί οι τρεις Ιρακινοί έχουν κάτσει μόνο. Δε δουλεύουν. Τα τρία αδέλφια. Οι τρεις Ιρακινοί. Μαζί με τον παπά. Αυτοί έκαναν κουμάντο. Τους ξέρω όλους αυτούς. Ξέρω και τον… ξέρω και την οικογένειά του… τους ξέρω όλους. Εγώ τους ξέρω απ’ όταν ήρθαν από το Ιράκ. Είναι τρεις αδελφές και τρία αγόρια. Έξι αδέλφια. Τα τρία αγόρια, είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο μέσα στη δομή», ανέφερε μάρτυρας στο Mega.

Ο 34χρονος είναι από τα πρώτα παιδιά που έμειναν στην «Κιβωτό». Τον συνάντησε ο πατέρας Αντώνιος να παίζει σε μια πλατεία την ώρα που έπρεπε να είναι στο σχολείο και θέλησε να μάθει την ιστορία του.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο 34χρονος έλεγε για την σχέση του με τον ιερέα.

«Η “Κιβωτός” που με υπεράσπιζε από μικρό παιδί ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό δεν μπορεί παρά να είναι ένα καταφύγιο για όλο τον κόσμο. Ο πατέρας Αντώνιος δέχτηκε πολλές αντιδράσεις στην αρχή. Ήταν πολλοί αυτοί που του είπαν “τι κοιτάς τώρα ξένα παιδιά, εσύ ασχολήσου με τη δουλειά σου”. Αλλά αυτός συνέχισε. Ουδέποτε μας μίλησε για την θρησκεία, για την εκκλησία. Ουδέποτε μας είπε ελάτε να δείτε τι κάνω στην εκκλησία. Σεβόταν την καταγωγή μας και τα πιστεύω μας».

Οι πόζες με πούρο, τα ταξίδια και τα πανάκριβα ρολόγια

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο «Live News», η ιστορία της ζωής του 34χρονου πάντα προκαλούσε ερωτήματαΠώς ένα παιδί που ήρθε πρόσφυγας, απ’ όταν ενηλικιώθηκε, ξαφνικά έκανε μια άνετη ζωή, με ταξίδια, ακριβά ρούχα και ρολόγια.

Ο 34χρονος συχνά ανέβαζε φωτογραφίες όπως μία με ένα πούρο, που αποτύπωναν έναν χλιδάτο τρόπο ζωής.

Ταξίδια στο εξωτερικό, αρκετά σε όλη την Ελλάδα, αλλά και πλουσιοπάροχος γάμος που άφησε εποχή, με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα στο πλευρό του και έναν από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές να αναλαμβάνει την ψυχαγωγία των καλεσμένων.

«Είναι ο… αυτός που βγήκε, αυτός είναι ο μικρός, είναι ο μεσαίος αδελφός του κι είναι και ο μεγάλος αδελφός. Που ο μεγάλος αδελφός είναι ο οδηγός, που οδηγεί τα αυτοκίνητα και πηγαινοφέρνει τα παιδιά. Στη δομή. Ο… είναι ο μικρός αδελφός… Και είναι διευθυντής και δε μας έλεγε τίποτα; Τι το κρύβεις ρε φίλε; Τι το κρύβεις; Έχω πάθει πλάκα ότι ήταν διευθυντής. Δεν ξέραμε τίποτα».

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη: «Φοβήθηκα και έφυγα γιατί δεν είχα χαρτιά» λέει ο οδηγός που παρέσυρε την 21χρονη

Τροχαίο στη Μεσογείων: Αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας ο νεκρός – Έτρεχε να προλάβει το λεωφορείο

Τατσόπουλος: «Στη δομή που ζούσα η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:31