search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 12:58
MENU CLOSE

«Κολυμπούσαν» στο χρήμα στην «Κιβωτό του Κόσμου»: «Χρυσές» δωρεές, Porsche και μεζονέτες για π. Αντώνιο και πρεσβυτέρα

23.11.2022 18:21
kivotos new

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου, καθώς μετά τις καταγγελίες που έρχονται «βροχή» για τις κακοποιήσεις, αποκαλυπτικά είναι και τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, με τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε να δείχνει ότι οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν αστρονομικά ποσά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού» έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση έφτασαν το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το Mega, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός» στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης, ανάμεσα στους χορηγούς είναι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες, πετρελαιοειδή, μεγάλες εταιρίες τροφίμων.

Στο όνομα της πρεσβυτέρας και της μητέρας του Αντώνιου η Κιβωτός  

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της Οικονομικής Αστυνομίας η Κιβωτός του Κόσμου είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, να κατέχει το 50% και το υπόλοιπο ποσοστό (50%) να είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατρός Αντωνίου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο.

Ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος δεν φαίνεται να εμφανίζεται πουθενά, ως εταίρος της ΑΜΚΕ.

Ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας, για την Τετάρτη, ολοκληρώθηκε στις 15.00 μμ και διενεργήθηκε παρουσία της νέας προέδρου του ΔΣ Αλεξάνδρας Μαρτίνου.

Την ίδια ώρα φτάνει και η στιγμή του ελέγχου και από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, η οποία θα ερευνήσει τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, πρώην προέδρου του Δ.Σ. της Κιβωτού Σταματίας Γεωργαντή. 

Εν τω μεταξύ, το νέο υπηρεσιακό Δ.Σ. που ανέλαβε τη Δευτέρα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας θα προχωρήσει με τάχιστες διαδικασίες σε διαχειριστικό έλεγχο. Αυτή θα είναι η πρώτη κίνηση της νέας προέδρου, Αλεξάνδρας Μαρτίνου, η οποία ανέλαβε τα ηνία του ιδρύματος, έχοντας την εμπειρία από τον οργανισμό «Μαζί για το Παιδί».

Η κ. Μαρτίνου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επαφές με μια από τις μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες της χώρας, αλλά και με ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο που θα αναλάβει χωρίς χρέωση. Ο στόχος είναι να γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος, προκειμένου τα μέλη του νέου Δ.Σ. να ξέρουν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Ήδη, ως το τέλος της εβδομάδας και πιθανώς την Πέμπτη το νέο επταμελές Δ.Σ. της Κιβωτού θα συναντηθεί για να προγραμματίσει τα επόμενα βήματά του. 

Επόμενο βήμα  για το νέο ΔΣ θα είναι η οργάνωση της νέας καθημερινότητας της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς προτεραιότητα είναι να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών ανά την Ελλάδα. Γι’ αυτό θα επιστρατευτούν τις επόμενες μέρες έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, με τα οποία αρκετά μέλη του Δ.Σ. διαθέτουν επαφή λόγω της πρότερης ενασχόλησής τους με κοινωφελή ιδρύματα. Παράλληλα, και με δεδομένο ότι η χρονιά τελειώνει, το νέο Δ.Σ. θα πρέπει να δει τι μέλλει γενέσθαι και με τους οικονομικούς πόρους για τη λειτουργία της Κιβωτού, οι οποίοι προέρχονται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα από ιδιωτικές χορηγίες. 

Στο πλαίσιο του διαχειριστικού ελέγχου που θα γίνει με τη βοήθεια των ορκωτών ελεγκτών και των δικηγόρων το νέο Δ.Σ. θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σε ορισμένα από τα ερωτήματα που προέκυψαν μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποίηση.

Η Porsche και οι μεζονέτες

Εντωμεταξύ, μαρτυρίες για συνεχείς μεταφορές με Porsche Cayenne, για πολυτελείς επαύλεις και ακριβά δώρα προς ευνοούμενους τροφίμους των δομών, για σωματοφύλακες που πρόσεχαν σαν τα μάτια τους τον πατέρα Αντώνιο και ακόμα για υπηρέτες ή προσωπικούς μασέρ αφήνουν άφωνο το πανελλήνιο, επικαλείται η εφημερίδα Παραπολιτικά.

Μιλώντας στο Mega, εθελοντές και πρώην εργαζόμενοι της «Κιβωτού» περιέγραψαν σκηνές, με τον πατέρα Αντώνιο να οδηγεί κατά διαστήματα την Porsche Cayenne και την πρεσβυτέρα ένα εξίσου πολυτελές τζιπ με φιμέ τζάμια που κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ. «Ερχόντουσαν και ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα με πανάκριβα αυτοκίνητα στη δομή στην Πωγωνιανή. Porsche Cayenne με φιμέ τζάμια».

Μετά από 7μερη κρουαζιέρα με παιδιά της «Κιβωτού», ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να αποβιβάστηκε στο λιμάνι του Πειραιά και ορισμένοι από τους επιβάτες τον είδαν να κατευθύνεται σε σημείο που τον περίμενε οδηγός, μπροστά από ένα άλλο πολυτελές τζιπ.

«Όταν αποβιβάστηκαν, μπήκε αυτός σε ένα μεγάλο τζιπ Mercedes, με σκούρα τζάμια για να μην φαίνεται, με οδηγό» δήλωσε επιβάτης κρουαζιερόπλοιου στο Live News.

Μετά την επιστροφή στην Αθήνα, ο πατέρας Αντώνιο και η πρεσβυτέρα πήγαιναν είτε στη Ραφήνα είτε στην περιοχή της Βραυρώνας όπου βρίσκονταν οι δύο μεζονέτες τους.

Ο πατήρ Αντώνιος μαζί με την πρεσβυτέρα, αλλά και με τους ανθρώπους που μέχρι χθες αποτελούσαν τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα τους παρακολουθούν από μακριά προς το παρόν τη χιονοστιβάδα των καταγγελιών που από τη μία στιγμή στην άλλη τους κατακρήμνισε από την κεφαλή της Κιβωτού.

Το ζεύγος εδώ και λίγα 24ωρα  είναι άφαντοι καθώς κανένας δεν γνωρίζει που βρίσκονται.

Σύμφωνα με ιερέα που μίλησε στο ekklisiaonline.gr το ζεύγος μένει σε φιλικό σπίτι και είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση τόσο ο πατήρ Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα.

Οι ίδιοι αλλά και οι συγγενείς τους δεν απαντούν πλέον στα τηλεφωνήματα των δημοσιογράφων με αποτέλεσμα από την πλευρά τους να επικρατεί ένα πέπλο μυστηρίου αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις τους, ωστόσο είναι δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα κληθούν και οι ίδιοι να καταθέσουν, καθώς ο φάκελος της έρευνας έχει ανοίξει.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρονικές απάτες: Έτσι θα προστατευτείτε από κακόβουλες κλήσεις και μηνύματα

Τροχαίο με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη: «Ο οδηγός πήρε το αυτοκίνητο για δοκιμή, ήθελε να το αγοράσει» λέει ο ιδιοκτήτης

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Denise» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 12:56