search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:14
MENU CLOSE

Τροχαίο με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη: «Ο οδηγός πήρε το αυτοκίνητο για δοκιμή, ήθελε να το αγοράσει» λέει ο ιδιοκτήτης

23.11.2022 16:49
thesniki-troxaio-1-new

Εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. αυτοκινήτου που παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 21χρονη κοπέλα τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη και ισχυρίζεται πως δεν οδηγούσε ο ίδιος το όχημα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού που παρέσυρε την 21χρονη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, βρέθηκε χθες εγκαταλελειμμένο σε πλαγιά της περιφερειακής οδού, κοντά στον κόμβο Ασβεστοχωρίου. Διερχόμενοι οδηγοί εντόπισαν το χτυπημένο (από την πλευρά του συνοδηγού) όχημα και ειδοποίησαν την Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Ο 44χρονος ιδιοκτήτης που εντοπίστηκε, έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Τροχαίας και υποστήριξε πως δεν έχει καμία ανάμιξη με την παράσυρση της κοπέλας, αφού, ισχυρίζεται πως το σκούρο γκρι Scoda οδηγούσε τα ξημερώματα 30χρονος Αλβανός φίλος του, στον οποίο το είχε δανείσει εκείνη την ημέρα. Πάντως, ο 44χρονος φέρεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και για ενδοοικογενειακή βία.

Ωστόσο, πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται για τους λόγους που του έδωσε το αυτοκίνητο, στη μία και μισή το βράδυ. Συγκεκριμένα, ο κάτοχος υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, ότι έδωσε τη Δευτέρα τα κλειδιά για δοκιμή στον 30χρονο οδηγό, καθώς είχαν προσυμφωνήσει ότι θα το αγοράσει την επόμενη μέρα, δηλαδή την Τρίτη.

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ο οδηγός που αναζητείται πήρε το αυτοκίνητο να το οδηγήσει για κάποιες μέρες και πριν το ατύχημα του είπε ότι θα το αγοράσει. Όπως είπε μάλιστα ο ιδιοκτήτης στους αστυνομικούς, είχαν δώσει ραντεβού για την επόμενη μέρα όπου θα του έδινε τα χρήματα ώστε να γίνει η μεταβίβαση. Ωστόσο στο ραντεβού αυτό, όπως τόνισε, δεν εμφανίστηκε ποτέ, καθώς στους ενδιάμεσους χρόνους προέκυψε το τροχαίο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κάτοχος δήλωσε επίσης στην κατάθεσή του ότι είχε αγοράσει το αμάξι πριν από δύο μήνες για τη σύντροφό του, η οποία όμως τελικά δεν το ήθελε και αποφάσισε να το πουλήσει. Έτσι, το μετέφερε στον 30χρονο Αλβανό, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την επιθυμία να το αγοράσει εκείνος.

Ο 30χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υπόθεση ναρκωτικών καθώς είχε συλληφθεί με μεγάλη ποσότητα χασίς. Ο δράστης αποφυλακίστηκε υπό όρους ενώ η αστυνομία δίνει μάχη για να τον εντοπίσει. Εικάζεται ότι θα επιχειρήσει να διαφύγει στην Αλβανία. Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί του στο αυτοκίνητο βρισκόταν μια νεαρή κοπέλα.

Ο δράστης αν και δεν έχει ταυτοποιηθεί επίσημα από την αστυνομία ως οδηγός του αυτοκινήτου, ωστόσο θεωρείται τυπική διαδικασία καθώς είναι ο βασικός ύποπτος. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της αυτόφωρης διαδικασίας του 48ωρου, έχει στηθεί ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛ.ΑΣ.

Η 21χρονη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, με την κατάσταση της υγείας της να κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Ο οδηγός του οχήματος στην προσπάθειά του να διαφύγει από το σημείο του συμβάντος πάτησε και δεύτερη φορά την άτυχη 21χρονη, προκαλώντας της σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή αφήνοντας πίσω του την νεαρή σοβαρότατα τραυματισμένη.

Ο 30χρονος Αλβανός εγκατέλειψε το όχημα στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης λίγες ώρες μετά το τροχαίο.

Διαβάστε επίσης:

Λέκκας για τον σεισμό στην Τουρκία: «Δεν φαίνεται μεγάλης δυναμικής για να ανησυχήσει τον ελληνικό χώρο» (video)

Κιβωτός του Κόσμου: Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας – Τι έδειξε ο πρώτος έλεγχος

Νένα Χρονοπούλου: Σοβαρές καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών ΑΜΕΑ σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:08