search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:13
MENU CLOSE

Οικονόμου για εκλογές: Το 2023 είναι εκλογική χρονιά, αξιοποιούμε τον πολιτικό χρόνο προς όφελος των πολιτών

28.11.2022 14:15
oikonomou_new

Η σαββατιάτικη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι «μύρισε εκλογές», όπως ήταν φυσικό, βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, καθώς αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια για -σχετικά- πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού σημείωσε ότι το 2023 είναι προεκλογική χρονιά, προσέθεσε ότι «όπως με συνέπεια είχαμε πει, οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στο τέλος της τετραετίας. Είναι ένα χρονικό διάστημα το οποίο το πλησιάζουμε». Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για… επιτάχυνση της ώρας της κάλπης -και λόγω της επικρατούσας πολιτικής κατάστασης-, και για προκύρηξη των εκλογών τον Ιανουάριο, περιορίστηκε να πει ότι «ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι η διαχείριση του πολιτικού χρόνου γίνεται προς όφελος της πατρίδας και των πολιτών. Αξιοποιούμε τον πολιτικό χρόνο για να διαχειριστούμε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τις επιπτώσεις των εισαγώμενων κρίσεων, για να υλοποιήσουμε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και δράσεις που “αλλάζουν επίπεδο” την Ελλάδα. Έτσι αντιλαμβανόμαστε την πολιτική, έτσι διαχειριζόμαστε τον πολιτικό και εκλογικό χρόνο και σε αυτή την κατεύθυνση θα επιμείνουμε».

Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με βάση τα αποτελέσματα της τελευταίας απογράφης, τα οποία αναμένονται μέχρι το τέλος του χρόνου και τα οποία, όπως είπε, εκτιμάται ότι θα αλλάξουν τον αριθμό των εδρών σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες, χωρίς, ωστόσο, να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πάντως, η αναλυτική αναφορά-απολογισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου σε έντεκα επιτεύγματα της κυβέρνησης σχετιζόμενα με την οικονομία (από τον πρώτο προϋπολογισμό εκτός μεταμνημονιακής επιτήρησης και την εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ, μέχρι τη μείωση των «κόκκινων» δανείων και της ανεργίας, αλλά και την αύξηση των εξαγωγών) κάνει ακόμα πιο εμφανή τη… μυρωδιά των εκλογών και, ταυτόχρονα, δείχνει ότι το πεδίο της οικονομίας θα βρεθεί στο προσκήνιο της εκλογικής αντιπαράθεσης, πεδίο στο οποίο η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γ. Οικονόμου να λέει χαρακτηριστικά ότι «θα συνεχίσουμε σταθερά και ανοδικά για όλους, μακριά από φωνές και αντιλήψεις που απλώς θέλουν να τα καταστρέψουν και να μας ξαναβυθίσουν στην κρίση και την υστέρηση».

Περί παρακολουθήσεων

Όσον αφορά, τώρα, στο ζήτημα των υποκλοπών -σημειώνεται ότι σε τελευταία λίστα παρακολουθούμενων εμφανίστηκε και το δικό του όνομα-, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν παρατήρησε κάτι στο κινητό του και, σε γενικότερο πλαίσιο, επανέλαβε τη γραμμή που εξαρχής έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση: «Βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική διαδικασία γύρω απ’ όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ενδεχόμενη χρήση κακόβουλων λογισμικών. Η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη διαδικασία αυτή, καλεί όλους όσοι έχουν στοιχεία να τα δώσουν στη δικαιοσύνη και να τη συνδράμουν στο έργο αποσαφήνισης αυτής της υπόθεσης».

Επίσης, έκανε αναφορά στο νέο νομοσχέδιο για τα spyware, την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις πολιτικών, η διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε και αναμένεται να πάει στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση, αν και δεν απάντησε επί της ουσίας σε ερώτηση του «Π» για ενδεχόμενη πρωτοβουλία της Βουλής για έλεγχο των κινητών των βουλευτών και άλλων πολιτικών προσώπων από το Citizen Lab, παραπέμποντας εκ νέου στη διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη και δηλώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μη μείνει καμία σκιά πάνω από την υπόθεση, την ευρωπαϊκή διάσταση της οποίας υπενθύμισε, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι και σε άλλες χώρες της ΕΕ οι έρευνες σχετικά με τη χρήση spyware δεν έχουν ακόμα δώσει αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Βρετανία: Χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας

Υποκλοπές: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Γρηγόρης Δημητριάδης (Video)

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη, μιλά συνεχώς εναντίον μας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:11