search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:46
MENU CLOSE

Δυτική Όχθη: Σκληρό βίντεο δείχνει Ισραηλινό στρατιώτη να πυροβολεί εν ψυχρώ Παλαιστίνιο

03.12.2022 00:12
palaistini nekros- pyrovolismoi- new

Βίντεο – ντοκουμέντο που αναρτήθηκε σε social media απεικονίζει τη στιγμή που Ισραηλινός στρατιώτης πυροβολεί εξ επαφής Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη.

Το εξαιρετικά βίαιο και ακραίο περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Hawara, στη βόρεια Δυτική Όχθη, κατά μήκος μίας πολυσύχναστης οδού.

Ο Παλαιστίνιος, σύμφωνα με την Ισραηλινή Αστυνομία, έφερε ένα μαχαίρι και αποπειράθηκε να διαρρήξει το αυτοκίνητο ενός ζευγαριού Ισραηλινών. Όμως ο οδηγός, ο οποίος ήταν Ισραηλινός στρατιώτης σε άδεια, πυροβόλησε και τον τραυμάτισε.

Έπειτα, ο δράστης κινήθηκε προς τους συνοριακούς αστυνομικούς που περιπολούσαν εκεί κοντά, μαχαιρώνοντας έναν στο πρόσωπο, πάντα σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία. Ο διοικητής της μονάδας θέλησε να συλλάβει τον δράστη.

Στο βίντεο φαίνεται ο Παλαιστίνιος να αρπάζει το όπλο του αξιωματικού, το οποίο στη συνέχεια πέφτει στο έδαφος. Ο αξιωματικός βγάζει ένα όπλο από μια θήκη και πυροβολεί τέσσερις φορές. Ο νεαρός πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος και αργότερα διαπιστώνεται ο θάνατός του.

Το νέο αιματηρό περιστατικό έρχεται λίγα 24ωρα αφού πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στην Δυτική Όχθη, με έναν εκ των θυμάτων να έχει τραυματίσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη με το αυτοκίνητό του.

Διαφορετική εκδοχή από αυτόπτη μάρτυρα

Ο Παλαιστίνιος ταυτοποιήθηκε ως ο 22χρονος Ammar Mefleh από το χωριό Osrin κοντά στη Ναμπλούς. Δεν είναι ακόμη σαφές αν ήταν αυτός που μαχαίρωσε τους αστυνομικούς της Συνοριακής Αστυνομίας, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο, ωστόσο, διαψεύδει την εκδοχή της Αστυνομίας για τα γεγονότα, λέγοντας ότι ένας ένοπλος έποικος που πέρασε από το σημείο ελέγχου προκάλεσε αρκετούς ανθρώπους που στέκονταν κοντά σε ένα εστιατόριο και έτρωγαν μεσημεριανό γεύμα, όταν ξέσπασε καυγάς μεταξύ αυτού και του Ammar Mefleh.

Ο έποικος, σύμφωνα με τη μαρτυρία, στη συνέχεια πυροβόλησε με το όπλο του και χτύπησε ένα όχημα.

Σύμφωνα με τη haaretz, ένας Ισραηλινός αξιωματικός που βρισκόταν στη σκηνή άφησε τον έποικο να φύγει και προχώρησε στην προσπάθεια σύλληψης του Mefleh, γεγονός που οδήγησε στη συμπλοκή που φαίνεται στο βίντεο.

Αρκετοί άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να παρέμβουν και να βοηθήσουν τον Mefleh, αλλά ο αστυνομικός επέμενε να προχωρήσει στη σύλληψη.

Ο Mefleh αντιστάθηκε και ο αστυνομικός έβγαλε τότε ένα όπλο και τον πυροβόλησε αρκετές φορές, δήλωσε ο μάρτυρας.

Ο αστυνομικός διευθυντής Kobi Shabtai μίλησε με τον αξιωματικό της Συνοριακής Αστυνομίας που σκότωσε τον Παλαιστίνιο ύποπτο και τον επαίνεσε για τις πράξεις του, λέγοντας ότι «ενήργησε επαγγελματικά όπως αναμένεται από κάθε στρατιώτη ή αξιωματικό».

Ο διοικητής της Συνοριακής Αστυνομίας, Amir Cohen, επαίνεσε τον αξιωματικό για την «γρήγορη αντίδρασή του».

Διαβάστε επίσης:

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Μπάιντεν «δεν έχει καμία πρόθεση» να συνομιλήσει με τον Πούτιν προς το παρόν

ΟΗΕ: Η Ελλάδα καταγγέλλει το τουρκολιβυκό μνημόνιο – «Η Άγκυρα συντηρεί την ένταση» (video)

Τσαβούσογλου: «Τα νότια σύνορα Ευρώπης και ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία, όχι από την Ελλάδα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50