search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:03
MENU CLOSE

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Άνοιξε το κέντρο της Αθήνας – Τα καλέσματα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

06.12.2022 13:13
grigoropoulos_epeteios

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια και όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιούνται πορείες σε όλη την χώρα.

Τα μέτρα μπήκαν σε εφαρμογή σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι όταν και ξεκίνησε η πρώτη πορεία με συγκέντρωση στα Προπύλαια από μαθητές και φοιτητές ενώ στις 18:00 είναι το κάλεσμα πάλι στα Προπύλαια από διάφορες συλλογικότητες.

Από τις 14.00 η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας διεξάγεται κανονικά, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας.

Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορίας στην οδό Πανεπιστημίου λόγω της πορείας.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας λόγω των προγραμματισμένων πορειών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Λόγω των συγκεντρώσεων αναμένεται να είναι αποκλεισμένο για τους οδηγούς το κέντρο της Αθήνας στις περιοχές γύρω από την Ομόνοια, το Σύνταγμα και στα Εξάρχεια.

Στην ανακοίνωσή της η Τροχαία αναφέρει τα εξής: Λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη (06-12-2022), θα πραγματοποιηθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του Κέντρου της Αθήνας.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Για αυτό το λόγο παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για τη αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη, από φοιτητικούς συλλόγους, κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 Στη διαδήλωση ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία, με αναφορές και σε άλλα περιστατικά.

Η συγκέντρωση έγινε στην Καμάρα, στις 12 το μεσημέρι και μισή ώρα αργότερα ξεκίνησε η πορεία προς το κέντρο της πόλης, η οποία αφού διέσχισε τις οδούς Εγνατία, Ι. Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου κατέληξε και ολοκληρώθηκε στην Καμάρα.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Επίθεση των ΜΑΤ στον πατέρα του 16χρονου – «Τον γιο μου σκοτώσανε!» (photos/video)

Θεσσαλονίκη – Βίντεο ντοκουμέντο: Μέσα στο πρατήριο ήταν οι αστυνομικοί που ξεκίνησαν την καταδίωξη

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για τον αστυνομικό που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο – Ισχυρίζεται ότι σημάδευε τα λάστιχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24