search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:32
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη – Βίντεο ντοκουμέντο: Μέσα στο πρατήριο ήταν οι αστυνομικοί που ξεκίνησαν την καταδίωξη

06.12.2022 11:42
katadioxi_16xronos_new

Σοβαρά ερωτήματα και πολλά «σκοτεινά» σημεία συνεχίζουν να υπάρχουν σχετικά με την καταδίωξη του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη και τον πυροβολισμό εναντίον του στο κεφάλι.

Τα «κενά» και οι εύλογες απορίες προκύπτουν από την επίσημη ανακοίνωσή της ΕΛΑΣ καθώς όπως φαίνεται έχει… παραλείψει να αναφέρει γεγονότα και στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως το Ράδιο Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι την ώρα που ο 16χρονος έβαζε βενζίνη, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ βρίσκονταν εντός του πρατηρίου.

Όμως αυτό δεν υπάρχει πουθενά στην ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό, όπου αναφέρεται πως αστυνομικοί που «βρίσκονταν κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων» ειδοποιήθηκαν από τον υπάλληλο και άρχισαν να καταδιώκουν τον νεαρό, αφού ενημέρωσαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που ο υπάλληλος του πρατηρίου μπαίνει μέσα και προφανώς τους ενημερώνει τι συνέβη.

Οι τέσσερις αστυνομικοί σηκώνονται από τα τραπέζια, βάζουν τον εξοπλισμό τους και φεύγουν για να κυνηγήσουν τον 16χρονο, γνωρίζοντας ποιος ήταν ο δράστης.

Παράλληλα φαντάζει σίγουρο ότι με τον τρόπο αυτό μαθαίνουν και το «έγκλημα» του 16χρονου, ότι δηλαδή δεν πλήρωσε το τίμημα των 20 ευρώ της βενζίνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, απέρριψε σε δηλώσεις του το αφήγημα που προέβαλε η ΕΛΑΣ περί δήθεν προσπάθειας του 16χρονου να εμβολίσει τους αστυνομικούς με το αυτοκίνητό του.

«Πρόκειται για εν ψυχρώ επίθεση» τόνισε. «Το αφήγημα περί εμβολισμού καταρρέει από τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά. Πρόκειται για ευθεία βολή από πίσω από το άτομο που καταδίωκε τον 16χρονο», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για τον αστυνομικό που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο – Ισχυρίζεται ότι σημάδευε τα λάστιχα

Σέρρες: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά ο πατέρας του 11χρονου που σκοτώθηκε από την έκρηξη

Αργυρούπολη: Ψεύτικη η χειροβομβίδα που κρατούσε ο συνταγματάρχης – Η λεία του από τις τρεις ληστείες (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50