search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 06:56
MENU CLOSE

Σέρρες: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά ο πατέρας του 11χρονου που σκοτώθηκε από την έκρηξη (videos)

06.12.2022 10:36
ekrixi_serres_sxoleio_new

Να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα σε σχολείο των Σερρών, ζήτησε ο πατέρας του 11χρονου που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη που σημειώθηκε λόγω εργασιών στον λέβητα.

Την ώρα που οι ευθύνες για την τραγωδία γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ των αρμοδίων, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, μίλησε στο OPEN για την επικοινωνία που είχε με τον πατέρα του 11χρονου.

«Χθες είχα την πιο δύσκολη επικοινωνία της ζωής μου, με τον πατέρα του παιδιού. Του έδωσα τον λόγο μου ότι θα βρεθούν οι υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσουν όπως πρέπει. Γιατί δεν μπορεί κάποιοι, είτε ο εργολάβος με τις εγκληματικές αμέλειες είτε ο διευθυντής που επέτρεψε στον εργολάβο να μπει και να κάνει αυτή τη δουλειά, να μείνουν στο απυρόβλητο».

Ο κ. Χρυσάφης είπε πως «σε μια τραγικότητα, σε μια στιγμή που εύχομαι να μην το ζήσει κανένας ο άνθρωπος αυτός είπε “σε παρακαλώ Δήμαρχε οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να λογοδοτήσουν για την ψυχή του παιδιού μου”. Και αυτόν τον λόγο θα τον κρατήσω. Γιατί είναι κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι. Ο Δήμος θα κινηθεί ενάντια και στον εργολάβο και στον διευθυντή».

Ο Δήμαρχος Σερρών τόνισε ότι «ποτέ δεν εστάλη κάποιο έγγραφο από τον διευθυντή του σχολείου, στο οποίο να αναφέρει ότι δεν θέλει να γίνονται εργασίες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι αλλά αυτά που λέει ο διευθυντής του σχολείου δεν βασίζονται πουθενά. Χθες έκανα μια ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο και είδαμε όλη την αλληλογραφία. Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο του διευθυντή που να αρνείται το συγκεκριμένο έργο».

Ο κ. Χρυσάφης υποστήριξε ακόμη ότι «έχουμε υπογράψει μια σύμβαση με τον ανάδοχο που λέει ότι δεν μπορεί να γίνονται εργασίες την ώρα λειτουργίας του σχολείου εκτός αν υπάρχει συναίνεση του διευθυντή ή από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Από την Τεχνική Εταιρεία δεν δόθηκε καμία συναίνεση. Από την διευθυντή δεν υπήρξε ενημέρωση ότι γίνονται εργασίες την ώρα που λειτουργεί το σχολείο. Ξέρετε ο διευθυντής είναι που ανοίγει και κλείνει τις πόρτες του σχολείου».

Τι καταγγέλλουν συγγενείς και φίλοι του 11χρονου

Μιλώντας στο protothema.gr, συγγενείς, φίλοι και γονείς του σχολείου έκαναν λόγο για «έγκλημα», χαρακτηρίζοντας «δολοφονική πράξη» την απόφαση να γίνουν εργασίες στον λέβητα εν ώρα μαθημάτων.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας Σερρών ζήτησε να διερευνηθούν άμεσα οι ευθύνες για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο στο 9ο Δημοτικό, ενώ ο Δήμος Σερρών αναστέλλει μέχρι την ημέρα της κηδείας του 11χρονου, όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Ήταν ένα σφοδρό χτύπημα με ακαριαίο αποτέλεσμα»

«Ήταν ένα σφοδρό χτύπημα με ακαριαίο αποτέλεσμα», είπε για το δυστύχημα ο πρόεδρος του συλλόγου αστυνομικών υπαλλήλων του νομού Σερρών, Τάσος Αραμπατζής.

«Το θέαμα σοκαριστικό. Το σοκ το οποίο έχουν υποστεί τα παιδιά τα οποία ήταν παρόντα στο συμβάν, είναι μεγάλο και δέχονται τη φροντίδα παιδοψυχολόγων.

Ήταν ένα σφοδρό χτύπημα με ακαριαίο αποτέλεσμα. Η πόρτα συνέχισε τη ξέφρενη πορεία της και σταμάτησε πάνω στα κάγκελα του σχολείου, 40 μέτρα από την αρχική της θέση.

Τρεις άνδρες προσπαθήσαμε να τη σηκώσουμε και δεν τα καταφέραμε. Τα άλλα δύο παιδιά χτυπήθηκαν από θραύσματα τσιμέντου και εκσφενδονίστηκαν και άλλα υλικά από την αποθήκη», αναφέρει.

Το συγκινητικό αντίο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σερρών

Συγκινητικό είναι το αντίο του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σερρών στον 11χρονο μαθητή.

«Σήμερα στην πόλη μας σκοτείνιασε νωρίς. Το ίδιο και στην καρδιά μας. Σε έναν χώρο που είναι συνυφασμένος με την χαρά και την δημιουργία, εκτυλίχθηκε η πράξη του δράματος που μας οδήγησε στον απόλυτο θρήνο. Είμαστε συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι. Ένα «γιατί» πνίγεται από τον ασυγκράτητο λυγμό μας. Είναι άδικο. Είναι πέρα από τα όρια μας. Ο νους μας πάει στους γονείς του μικρού Βασίλη. Συμπάσχουμε και θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του. Τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν αυτό που νιώθουμε.

Καλό μας παιδί,
Στὸ ταξίδι ποὺ σὲ πάει
ὁ μαῦρος καβαλλάρης,
κύτταξε ἀπ᾿ τὸ χέρι του,
τίποτε νὰ μὴν πάρεις».

Διαβάστε επίσης:

Αργυρούπολη: Ψεύτικη η χειροβομβίδα που κρατούσε ο συνταγματάρχης – Η λεία του από τις τρεις ληστείες (videos)

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι (photos/videos)

Κίνηση τώρα: Αυξημένα προβλήματα σε Κηφισό, Κηφισίας και Αττική Οδό (live χάρτης)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15