search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:56
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι (photos/videos)

06.12.2022 10:03
pyrovolismoi_thessaloniki

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του 32χρονου αστυνομικού ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε στο κεφάλι έναν 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη.

O 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο, στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το grtimes, στον 32χρονο αστυνομικό της ΔΙΑΣ ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα κατηγορείται για: Απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωση.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Έκκληση από την οικογένεια του 16χρονου

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, ο οποίος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή μίλησε στην ΕΡΤ και απηύθυνε έκκληση σε όποιον είδε κάτι να επικοινωνήσει με τις Αρχές και τόνισε πως το αφήγημα περί προσπάθειας εμβολισμού του περιπολικού από τον 16χρονο καταρρέει από τα ίδια τα περιστατικά.

«Περιμένουμε το παιδί, ο Κώστας να ανακάμψει και να δείξει δύναμη, 14 χρόνια μετά το περιστατικό, έρχεται σαν τραγική ειρωνεία αυτό το περιστατικό να μας θυμίσει ότι η αστυνομική βία είναι παρούσα και μάλιστα όχι σαν ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μία εν ψυχρώ επίθεση εις βάρος ενός ανήλικου για το τίμημα των 20€. Ο αστυνομικός αυτός γνώριζε πολύ καλά ποιος είναι ο δράστης. Γνώριζε πολύ καλά ότι αυτός, που καταδίωκε δεν πλήρωσε το τίμημα των 20€, ο λόγος, που κλήθηκαν να κάνουν αυτή τη σύλληψη ήταν για το συγκεκριμένο περιστατικό».

Όπως είπε ο θείος του 16χρονου όλη η οικογένειά είναι σε κατάσταση σοκ από το περιστατικό και σημείωσε ότι αυτό δεν έπρεπε να γίνει για 20 ευρώ βενζίνη. Ο ίδιος υποστήριξε πως ανιψιός του έβαλε βενζίνη, δεν είχε χρήματα μαζί του είπε στον υπάλληλο ότι θα του τα φέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκούλη, ο 16χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και περιμένουν να περάσει το δεύτερο 24ωρο, ενώ η οικογένεια του βλέπει ρατσιστικά κίνητρα πίσω από το περιστατικό. Αυτό που θέλουν είναι η Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της σχετικά με τον αστυνομικό. Παράλληλα, ο θείος του 16χρονου είπε ο αστυνομικός δεν πυροβόλησε για να φοβίσει το παιδί αλλά για να το σκοτώσει.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Οργή και αναπάντητα ερωτήματα για τον νεκρό 11χρονο (Videos)

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Ραγδαία επιδείνωση από το Σάββατο (Videos)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:55