search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:58
MENU CLOSE

Βρετανία: Συμμορία εμπόρων ναρκωτικών εξάρθρωσε η αστυνομία λόγω μιας φωτογραφίας ενός… σκύλου

06.12.2022 20:09
skylos- vretania987- new
Photo: Sky News

Ο 52χρονος Ντάνι Μπράουν έστειλε την φωτογραφία του αγαπημένου του σκύλου, του Μπομπ, στον φίλο του Στέφαν Μπαλντάουφ, καθώς συζητούσαν για ένα προσωπικό τους θέμα.

Κι αυτή η φωτογραφία οδήγησε την αστυνομία στην εξάρθρωση μιας συμμορίας που ετοιμαζόταν να ρίξει στην αυστραλιανή αγορά 448 κιλά του ναρκωτικού MDMA, αξίας 45 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Ντάνι Μπράουν και ο 62χρονος φίλος του Στέφαν Μπαλντάουφ ήταν συνεταιράκια στην επιχείρηση διακίνησης των ναρκωτικών και συνομιλούσαν για την … δουλειά. Αντάλλασσαν παράλληλα και σέλφις μέσω της πλατφόρμας EncroChat.

Photo: Sky News

Στις 15 Ιουνίου 2020 η αστυνομία συνέλαβε τα συνεταιράκια στο Πάτνεϊ του Λονδίνου. Ο Μπράουν είχε στην κατοχή του το τηλέφωνο με το οποίο συνομιλούσε με τον Μπαλντάουφ μέσω της πλατφόρμας EncroChat. Μπροστά στη σκηνή της σύλληψης ήταν ο Μπομπ ο σκύλος.

Και ο σκύλος, ο αγαπημένος του Ντάνι Μπράουν, έδωσε στους αστυνομικούς τα στοιχεία που τους έλειπαν για να δέσουν τις κατηγορίες.

Τι ακριβώς είχε συμβεί: Οι αστυνομικοί έκαναν ζουμ στην φωτογραφία του σκύλου, που είχε στείλει στον Μπαλντάουφ ο Μπράουν, και είδαν στο λουρί του Μπομπ μία ταυτότητα με το τηλέφωνο του Μπράουν. Σε μια άλλη φωτογραφία απεικονιζόταν η αντανάκλαση του Μπράουν σε μία οθόνη τηλεόρασης. Οι δύο νόμιζαν ότι η συνομιλία τους είχε απόκρυψη, αλλά η αστυνομία κατάφερε να σπάσει τον κώδικα και να διαβάσει την επικοινωνία. Όμως έπρεπε να βρει αποδείξεις για την ταυτότητα των ατόμων  που συνομιλούσαν μέσω της πλατφόρμας.

Το τηλέφωνο του Μπράουν στο λουρί του Μπομπ και η εικόνα του Μπράουν που φαινόταν στην οθόνη ήταν για τους αστυνομικούς οι αποδείξεις για την ταυτότητα των δύο ατόμων.

Η …κρυψώνα των ναρκωτικών- Photo: Sky News

Έτσι η αστυνομία έδεσε την υπόθεση και οδήγησε τους δύο εμπόρους ναρκωτικών στο δικαστήριο του Κίνγκστον, που επέβαλε στον Μπράουν ποινή κάθειρξης 26 ετών και στον Μπαλνταουφ ποινή 28 ετών.

Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα στην Αυστραλία που επρόκειτο να παραλάβουν τα ναρκωτικά και να τα διοχετεύσουν στην αυστραλιανή αγορά.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Είδος πολυτελείας τα αυγά, οι τομάτες και τα αγγούρια

Νέα επίθεση με αυγά στον βασιλιά Κάρολο (Videos)

Χάος στο τουρκικό κοινοβούλιο – Στα χέρια ήρθαν βουλευτές, «άνοιξαν» κεφάλια (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:55