search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:03
MENU CLOSE

New York Times: Απεργία για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια (Videos)

08.12.2022 17:19
nyt_new

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι και άλλοι υπάλληλοι στους New York Times απεργούν σήμερα, πραγματοποιώντας την πρώτη κινητοποίηση αυτού του είδους στην εφημερίδα εδώ και πάνω από 40 χρόνια.

Οι συντάκτες στο Newsroom των New York Times λένε ότι έχουν κουραστεί πλέον να ζητιανεύουν και ζητούν ουσιαστικές αυξήσεις στις αμοιβές τους για να αντιμετωπίσουν την δραματική αύξηση του κόστους διαβίωσης, με δεδομένο μάλιστα ότι η σύμβασή τους έχει λήξει από τον Μάρτιο του 2021.

«Δεν είναι εύκολη απόφαση να αρνείσαι να κάνεις τη δουλειά που αγαπάς, αλλά τα μέλη μας είναι αποφασισμένα να κάνουν αυτό που χρειάζεται για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο newsroom για όλους», έγραψε στο Twitter η ένωση των εργαζόμενων στους ΝΥΤ.

Μεταξύ εργαζομένων και ιδιοκτησίας έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, αλλά υπάρχει χάσμα ως προς τις αυξήσεις αποδοχών και την εξ΄αποστάσεως εργασία.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τους εκπροσώπους της εργοδοσίας ότι έφυγαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων παρά την πρόθεσή τους να εργαστούν «όσο χρειαζόταν για να επιτευχθεί μία δίκαιη συμφωνία».

Εκπρόσωπος της διοίκησης υποστηρίζει ότι η απεργία άρχισε ενώ ακόμα γίνονταν διαπραγματεύσεις και χαρακτήρισε «απογοητευτικό» το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι κατέφυγαν «σε μία τόσο ακραία ενέργεια, ενώ δεν υπήρχε αδιέξοδο».

Η διοίκηση γνωστοποίησε επίσης ότι «υπάρχουν πλάνα» για να εξακολουθήσει να παράγεται ύλη, με διεθνείς ρεπόρτερ και άλλους δημοσιογράφους που δεν είναι μέλη της ένωσης που κήρυξε την απεργία.

Οι δημοσιογράφοι όμως κατηγορούν την ιδιοκτησία ότι «κωλυσιεργεί», ενώ οι ίδιοι ζητούν εδώ και δύο χρόνια «να συμφωνηθεί μία δίκαιη σύμβαση».

Η Στέισι Κάουλι, του οικονομικού ρεπορτάζ και εκπρόσωπος της ένωσης εργαζόμενων στου ΝΥΤ δήλωσε ότι ένα από τα αιτήματα είναι η αύξηση των αποδοχών κατά 10%, ώστε να καλυφθούν οι απώλειες που έχουν τα τελευταία δύο χρόνια.

Επίσης ζητούν στη νέα σύμβαση να υπάρχουν εγγυήσεις ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν εξ  αποστάσεως για κάποιο διάστημα, εφόσον το επιτρέπουν τα καθήκοντά τους, ενώ η εργοδοσία διεκδικεί το δικαίωμα να καλεί στα γραφεία όλους τους δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης:

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Αποφυλακίστηκε η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια

Εντοπίστηκε το αρχαιότερο δείγμα DNA στη Γη ηλικίας 2 εκατ. ετών – Αποκάλυψε τα μυστικά ενός χαμένου κόσμου (photos/video)

Απεργιακό μπλακ άουτ στη Βρετανία: Ο στρατός καλείται να αντικαταστήσει τους απεργούς σε νευραλγικούς τομείς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:02