search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:17
MENU CLOSE

Απειλές Ζαχάροβα στην Ελλάδα: «Μην παραδώσετε αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 στην Ουκρανία»

19.12.2022 16:40
zacharova-new

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προχώρησε σε απειλές προς την Ελλάδα αφού οι αρχές του είχαν εκφράσει την ετοιμότητά τους να παραδώσουν αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300 στην Ουκρανία εάν τοποθετηθούν αμερικανικά συστήματα Patriot στην Κρήτη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε αυτήν την απειλή στον επίσημο ιστότοπό του τη Δευτέρα για λογαριασμό της εκπροσώπου του υπουργείου, Μαρίας Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι τα σχέδια να παραδοθούν στο Κίεβο S-300 και άλλος εξοπλισμός αεράμυνας είναι προκλητικά και «ανοιχτά εχθρικά» προς τη Ρωσία.

«Η επίσημη Αθήνα δεν νοιάζεται που παραδίδοντας όπλα στην εμπόλεμη ζώνη, γίνονται άμεσοι συνεργοί Ουκρανών νεοναζί που διεξάγουν εγκληματικό πόλεμο εναντίον του ειρηνικού άμαχου πληθυσμού του Ντονπάς, της Ζαπορίζια και των περιφερειών της Χερσώνας, ιδίως των πολυάριθμων Ελλήνων που ζουν εκεί», είπε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η ενδεχόμενη μεταφορά των συστημάτων S300 στην Ουκρανία θα είναι «κατάφωρη παραβίαση» των ρωσοελληνικών διακυβερνητικών συμφωνιών για στρατιωτική-τεχνική συνεργασία και «αναπόφευκτα θα έχει συνέπειες».

«Δεν είναι πολύ αργά για να εγκαταλείψουμε επικίνδυνα σχέδια. Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την ελληνική ηγεσία για την ευθύνη της», είπε η Ζαχάροβα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν έτοιμη να στείλει συστήματα αεράμυνας S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία εάν οι ΗΠΑ «εγκαταστήσουν συστήματα Patriot στη θέση τους».

Τον Σεπτέμβριο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα δεν θα παράσχει στην Ουκρανία πυραύλους εδάφους-αέρος S-300, επειδή μια τέτοια υποστήριξη προς τη χώρα που έχει καταρρεύσει από τον πόλεμο «δεν θα έπρεπε να γίνει σε βάρος της αποδυνάμωσης του αμυντικού συστήματος της Ελλάδας».

Τον Απρίλιο, η Σλοβακία παρέδωσε τους S-300 στην Ουκρανία, αντικαθιστώντας τους με το αμερικανικούς Patriot.

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: Ο Παντσέρι έδινε λεφτά σε φακέλους με τον Άγιο Βασίλη – «Μοιάζουμε με τη συμμορία των 11»

Twitter: Την «πάτησε» ο Έλον Μασκ… έπαιξε και έχασε την ψήφο του κοινού – Του ζητούν να εγκαταλείψει το «τιμόνι»

Μουντιάλ 2022: Η νίκη της Αργεντινής και οι πολιτικές διαστάσεις (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:16