search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:30
MENU CLOSE

Qatargate: Ο Παντσέρι έδινε λεφτά σε φακέλους με τον Άγιο Βασίλη – «Μοιάζουμε με τη συμμορία των 11»

19.12.2022 16:21
panzeri

Όσο περνούν οι μέρες, τόσες περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για το Qatargate.

Οι Βέλγοι ερευνητές παρακολουθούσαν τα ίχνη του σκανδάλου επί μήνες κάνοντας παρακολουθήσεις και βιντεοσκοπώντας τη δραστηριότητα των υπόπτων σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο Αντόνιο Πάντσερι, πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος, σύμφωνα με την έρευνα, ήταν ο συνδετικός κρίκος του Κατάρ, του Μαρόκου και των ευρωβουλευτών.

Ειδικότερα, οι Βέλγοι ερευνητές κατέγραψαν μια συνάντηση μεταξύ του Αντόνιο Παντσέρι και του Λούκα Βισεντίνι που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου: με την ευκαιρία αυτή ο πρώην ευρωβουλευτής παρέδωσε τρεις φακέλους με χρήματα σε φακέλους με την εικόνα του Άγιου Βασίλη.

Οι φάκελοι τραβούσαν την προσοχή καθώς δεν ήταν απλοί, αλλά λόγω του σχεδίου που είχαν επάνω, ήταν εύκολα αναγνωρίσιμοι. Μια επιλογή του Παντσέρι που εγείρει κάποια ερωτήματα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σαλόνι του σπιτιού του Παντσέρι στις Βρυξέλλες. Αρχικά, ο Βισεντίνι εξήγησε, όπως αναφέρει η La Stampa, ότι είχε λάβει μερικές χιλιάδες ευρώ ως δωρεά στο σωματείο. «Ήταν περίπου 50 χιλιάδες ευρώ», είπε τελικά ο Λούκα Βισεντίνι στον εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ, ο οποίος τον συνέλαβε και τον άφησε ελεύθερο πριν από δέκα ημέρες.

Δίνοντας τον φάκελο στον αρχηγό του συνδικάτου, ο Παντσέρι αστειεύτηκε: «Μοιάζουμε με αυτούς από τους Ocean’s Eleven». Ο Λούκα Βισεντίνι, παρά την ύπαρξη βίντεο με αποδεικτικά στοιχεία, αφέθηκε ελεύθερος επειδή ο εισαγγελέας πίστεψε την εκδοχή του: «Αυτό το ποσό συνίστατο σε χρήματα με τη μορφή δωρεάς για την επιστροφή μέρους του κόστους της εκστρατείας μου για το Συνέδριο ITUC (Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων)». Ο Βισεντίνι εξήγησε στη συνέχεια ότι είχε μεταφέρει αυτή τη δωρεά «στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ITUC για να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης του Κογκρέσου για συνδικάτα που έχουν περιορισμένους ή δεν έχουν οικονομικούς πόρους, σύμφωνα με την πρακτική της ITUC».

Σχετικά με τις αμφιβολίες των ερευνητών ότι είχε δεχτεί χρηματική δωρεά, ο Λούκα Βισεντίνι εξήγησε, όπως αναφέρει η La Repubblica: «Δέχτηκα αυτή τη χρηματική δωρεά για την ποιότητα του δωρητή και για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της. Δεν μου ζήτησαν τίποτα ως αντάλλαγμα για τα χρήματα και δεν τέθηκαν όροι για αυτή τη δωρεά». Ο Βισεντίνι τόνισε ότι αυτή η δωρεά «δεν συνδέθηκε με οποιαδήποτε απόπειρα διαφθοράς ούτε επηρέασε τη συνδικαλιστική μου θέση στο Κατάρ ή οποιοδήποτε άλλο θέμα, ούτε επηρέασε την ανεξαρτησία της ITUC».

Ο Κλεζ τον πίστεψε και τον άφησε ελεύθερο. Στο μεταξύ οι Βέλγοι ανακριτές ρώτησαν τους Ιταλούς εάν υπήρξαν περίεργες κινήσεις εκείνη την περίοδο στους λογαριασμούς του εκπροσώπου της Συνομοσπονδίας. Ο άλλος ύποπτος, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, επιβεβαίωσε επίσης στους ανακριτές ότι είχε ρόλο του μεταφορέα χρημάτων. Οι ερευνητές συνεχίζουν να αναλύουν τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές του Τζόρτζι.

Διαβάστε επίσης:

Twitter: Την «πάτησε» ο Έλον Μασκ… έπαιξε και έχασε την ψήφο του κοινού – Του ζητούν να εγκαταλείψει το «τιμόνι»

Μουντιάλ 2022: Η νίκη της Αργεντινής και οι πολιτικές διαστάσεις (Photos/Videos)

Κύπρος: Tρεις μητροπολίτες υποψήφιοι για το χρίσμα του Αρχιεπισκόπου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:29