search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:59
MENU CLOSE

Εύα Καϊλή: Αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι – Αργά το απόγευμα η απόφαση (photos/video)

22.12.2022 14:26
apologia_kaili

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει γνωστό αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του Qatargate μετά την ολοκλήρωση της ακρόασής της από τους Βέλγους δικαστές.

Όπως δήλωσαν οι δικηγόροι της η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου αναμένεται να εκδοθεί αργότερα το απόγευμα σήμερα.

Η ακρόαση στο Προδικαστικό Συμβούλιο διήρκεσε περίπου μία ώρα. Ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε ότι ζητήθηκε η κ. Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε διαφθορά σε ό,τι την αφορά.

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, όπως είπαν στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της βελγικής πρωτεύουσας, υποστήριξαν ενώπιον των δικαστών ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι αθώα, δεν έχει δωροκηθεί και συνεργάζεται με τις αρχές.

Συγκεκριμένα, ο Αντρέ Ριζόπουλος ανέφερε «Αργά το απόγευμα αναμένεται να έχουμε την απόφαση για την Εύα Καϊλή. Πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία», ενώ ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας σε αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά, είπε «η Εύα Καϊλή είναι αθώα».

Και οι δύο δικηγόροι δεν θέλησαν να δώσουν κάποιο στοιχείο από την ακρόαση, διότι -όπως είπαν- τα στοιχεία είναι απόρρητα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο – κλειδί της υπόθεσης.

Δεσμεύτηκε το οικόπεδο στην Πάρο

Νωρίτερα σήμερα, με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με επικεφαλής τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, δεσμεύτηκε το οικόπεδο συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που έχει η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Η δέσμευση του ακινήτου έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα.

Πάντως, μέσω του έλληνα συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου η ευρωβουλευτής είχε προ ημερών αναφέρει ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε καθόλα νόμιμη και τα χρήματα για αυτήν δικαιολογούνται από τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ωστόσο υπήρξαν σοβαρές υπόνοιες για τη διάπραξη ξεπλύματος μαύρου χρήματος αναφορικά με την αγορά του οικοπέδου.

Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη η διερεύνηση του εν λόγου αδικήματος. Χαρακτηριστικά στο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη που συνοδεύει τη δέσμευση του οικοπέδου και διαβιβάστηκε στον κ. Μπαρδάκη αναφέρεται ότι προκύπτουν σοβαρές υπόνοιες ότι τα χρήματα για την αγορά του οικοπέδου προέρχεται από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για οικόπεδο, στα όρια του οικισμού Ιστέρνι, σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από τη θάλασσα, με θέα προς τη Νάξο.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιόπουλος: «Ποιος από την κυβέρνηση καλύπτει τους φορολογικούς ελέγχους στη Marc για τα εικονικά τιμολόγια;»

Μητσοτάκης από Χειμάρρα: «Η εθνική μειονότητα της Αλβανίας θα έχει στο πρόσωπό μου έναν σταθερό συμπαραστάτη»

Επεισόδιο Σκρέκα με «γαλάζιους» βουλευτές στη Βουλή – Τον στρίμωξαν για τις πολεοδομικές άδειες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:59