search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:16
MENU CLOSE

Πούτιν, ο… Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η χειρονομία του Ρώσου προέδρου που θύμισε… Μέση Γη (photo)

28.12.2022 12:59
putin_rings_cis_2812_new

Είναι τέχνη να επιλέγεις το σωστό δώρο σε κάθε περίσταση και ο Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται πως γνωρίζει τόσο να επιλέγει, όσο και τον συμβολισμό κάθε χειρονομίας. Γι’ αυτό και μόνο τυχαίο δεν είναι το δώρο που επέλεξε να κάνει στους ηγέτες των κρατών-μελών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ).

Στην τελευταία συνάντηση των ηγετών των 8 κρατών-μελών της ΚΑΚ, που έγινε στην Αγία Πετρούπολη στις 26 Δεκεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος τους υποδέχτηκε με ένα δώρο: στον καθένα είχε να δώσει από ένα χρυσό δαχτυλίδι, στο οποίο ήταν σκαλισμένο το σύμβολο της Κοινοπολιτείας και οι λέξεις «Ρωσία» και «Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2023».

Εννέα τέτοια δαχτυλίδια είχε παραγγείλει το Κρεμλίνο για τους υψηλούς προσκεκλημένους του- τα οκτώ για τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν, του Ουζμπεκιστάν και ένα για τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως σημειώνει η Lemonde, η τέχνη της επιλογής του δώρου είναι συνδυασμός αυτοσυγκράτησης και τόλμης, ιδιαίτερα στην μετασοβιετική περίοδο, όπου τα κράτη που προέκυψαν από την διάλυση της ΕΣΣΔ διοικούνται από συντηρητικούς ηγέτες. Όμως ο επικεφαλής του Κρεμλίνου, σημειώνει η Lemonde, έκανε μια επιλογή που επιτρέπει τις παραπομπές στο περίφημο έργο «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Δεν ήταν τυχαία επιλογή, το Κρεμλίνο κάνει παραλληλισμό με την ιστορία με πλήρη επίγνωση, εκτιμά η πολιτική επιστήμονας Εκατερίνα Σούλμαν. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το μυθιστόρημα του Τζ. Ρ. Τόλκιεν, υποστηρίζοντας ότι είναι «ένα απλό αναμνηστικό».

Ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο συγγραφέας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» βάζει τον πρωταγωνιστή του μυθιστορήματος, τον Σκοτεινό Άρχοντα Σάουρον, να κατασκευάζει εννέα δαχτυλίδια, από τα οποία το Ένα Δαχτυλίδι του δίνει τη δύναμη να ελέγχει και καθυποτάσσει τον λαό, στην προσπάθεια να κατακτήσει τη Μέση Γη.

Διαβάστε επίσης:

Εξαιρετικά σπάνια Λαμποργκίνι σάπιζε για χρόνια σε γκαράζ εκατομμυριούχου – Πόσο αναμένεται να πωληθεί (Photos/Video)

Τουρκία: Ο Ερντογάν χάνει από όλους τους πιθανούς συνυποψήφιους του – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Κίνα: Καραμπόλα 200 αυτοκινήτων σε γέφυρα – Η πυκνή ομίχλη «τύφλωσε» τους οδηγούς (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:16